Молодик з Козятина телефонував на випадкові номери та радив «зберегти кошти», перерахувавши на його рахунки

Новини Вінниці / Молодик з Козятина телефонував на випадкові номери та радив «зберегти кошти», перерахувавши на його рахунки

Протягом декількох місяців 23-річний мешканець міста Козятин представлявся «працівником служби безпеки банку» та ошукав одинадцятьох осіб. За приблизними підрахунками, він видурив у своїх жертв понад 100 тисяч гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, про вчинення шахрайських дій заявила 35-річна жителька Івано-Франківської області.

Потерпіла повідомила про те, що до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки банку. Зловмисник сказав жінці, що із її банківської карти намагаються зняти гроші, тому негайно потрібно перерахувати кошти на мобільний телефон нібито працівника банку, які потім повернуться.

З аналогічними повідомленнями про злочини до правоохоронців звертались ще інші люди. Всім потенційним жертвам зловмисник казав теж саме.

Завдяки комплексу розшукових заходів і слідчих дій поліцейські викрили зловмисника-шахрая. Він телефонував за випадковими номерами. Під час розмови молодик радив аби «запобігти» зняттю коштів, діяти за його «інструкцією», вказуючи певні операції.

Після того, як жертви виконували його вказівки, всі кошти з карток зараховувалися на підконтрольні аферисту банківські рахунки та мобільні телефони.

Наразі слідчі задокументували 11 злочинних епізодів. Загальна сума збитків, завдана потерпілим, становить понад 100 000 гривень. Поліція встановлює інших осіб, які могли постраждати від дій зловмисника.

На підставі зібраних під час досудового розслідування доказів 28 грудня, слідчим чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 190 КК України (Шахрайство). За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Макс Мельник

29 грудня, 2023