Місцеві вибори на Вінниччині: усі дільниці у Липовці та Уланові відкрились без порушень

Новини Вінниці / Місцеві вибори на Вінниччині: усі дільниці у Липовці та Уланові відкрились без порушень

Сьогодні, 31 жовтня, у Липовецькій та Уланівській територіальних громадах відбуваються вибори міського та сільського голів. Станом на 8.00, всі виборчі дільниці розпочали свою роботу. У поліції запевняють, що жодних порушень наразі не виявлено.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, за дотриманням правопорядку на виборах у Липовецькій та Уланіваській територіальних громадах стежать близько 300 поліцейських. Головне їх завдання – забезпечення безпеки людей на дільницях та недопущення будь-яких порушень виборчого законодавства.

Загалом у день виборів забезпечують правопорядок майже 600 правоохоронців, серед яких бійці Національної гвардії та ДСНС. Також під охороною поліції знаходяться дві територіальних виборчих комісії з моменту отримання ними виборчої документації.

«Закликаємо усіх учасників виборчого процесу дотримуватись законодавства. У разі отримання інформації про порушення під час виборчого процесу – повідомляти в поліцію за номером 102», - вказують правоохоронці.

Нагадуємо, що станом на 8 годину ранку 31 жовтня 2021 року до поліції надійшли 33 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Усього органами поліції складено 4 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. 
До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо 9 кримінальних проваджень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства та виборчого процесу: чотири - за ч. 1 ст. 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), два - за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), одне – за  ч.2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), одне – за ч. 1 ст. 160 (підкуп виборця , учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму), одне – за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). 

Макс Мельник

31 жовтня, 2021