Мешканців Вінниччини продовжують атакувати інтернет-шахраї, у поліції підрахували кількість ошуканих з початку року

Новини Вінниці / Мешканців Вінниччини продовжують атакувати інтернет-шахраї, у поліції підрахували кількість ошуканих з початку року

Мешканців нашої області не припиняють атакувати інтернет-шахраї. У поліції підрахували, що з початку цього року до них звернулися близько 160 ошуканих наших земляків. А останньою жертвою зловмисників став 49-річний вінничанин. Його днями ошукали на 9,6 тисяч гривень.

Мешканців нашої області не припиняють атакувати інтернет-шахраї. У поліції підрахували, що з початку цього року до них звернулися близько 160 ошуканих наших земляків. 

А останньою жертвою зловмисників став 49-річний вінничанин. Його днями ошукали на 9,6 тисяч гривень. На одному з сайтів він знайшов оголошення щодо продажу автомобільних запчастин. Ціни були помірними. Зв'язавшись з невідомим продавцем, домовився про покупку. Прагнучи найшвидше отримати товар, не зволікаючи перерахував на вказаний банківський рахунок необхідну суму. Утім, замовлення не дочекався. Додзвонитися до «продавця» не міг, у слухавці лише чув знайому кожному з нас фразу: «абонент поза зоною досяжності, зателефонуйте, будь ласка, пізніше». 

До речі, це одна з «перевірених часом» шахрайських схем: намагаючись когось обдурити, зловмисники в оголошенні вказують «одноразовий» номер телефону. Отримавши кошти, сім-картку знищують. А затим використовують нову, з іншим номером.

За вищезгаданим фактом, як повідомили у відділі комунікації поліції Вінниччини, відкрито кримінальне провадження за ч.1. ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Якщо шахрая упіймають, то суд може запроторити його на три роки у виправну колонію.

Як повідомляв NaПарижі,  у подільських аграріїв група шахраїв видурила сотні тонн гречки, кукурудзи й соняшника. Підозрюваних затримали в Одесі й Києві.
 

Юрій Ярмощук

22 листопада, 2018