Мер Вінниці Моргунов відповів на «формулу Поліщука»

Новини Вінниці / Мер Вінниці Моргунов відповів на «формулу Поліщука»

«Моя позиція наступна – брати у заручники 400-тисячну Вінницю безвідповідально. Міська влада ці борги не створювала», - відповів на фактично ультиматум енергетиків Вінницький міський голова Сергій Моргунов. У Facebook на пропозицію, яку умовно можна назвати «формулою Поліщука», він зазначив, що за ніч гроші «назбирати» неможливо, а он на наступній сесії міськради можна поставити питання про виділення додаткових 5 мільйонів.

«Моя позиція наступна – брати у заручники 400-тисячну Вінницю безвідповідально. Міська влада ці борги не створювала», - відповів на фактично ультиматум енергетиків Вінницький міський голова Сергій Моргунов. У Facebook на пропозицію, яку умовно можна назвати «формулою Поліщука», він зазначив, що за ніч гроші «назбирати» неможливо, а він на наступній сесії міськради можна поставити питання про виділення додаткових 5 мільйонів.

Нагадаємо, що завтра вінничани знову можуть залишитись без води. «Вінницяоблводоканал» збираються відключати від електрики. Проте гендиректор «Вінницяобленерго» запропонував власну формулу, суть якої у перерахуванні 10 млн грн. з міського бюджету, а також чіткого графіку погашення заборгованості. Також передбачається поступова виплата боргів перед ТОВ «Енера Вінниця».

У свою чергу «Вінницяоблводоканал» заявлив, що у підприємства відсутня поточна заборгованість перед ТОВ «Енера Вінниця»,  яке загрожує знеструмити боржника з 24 жовтня.

На пропозицію «формули Поліщука» після розмови з головою Вінницької ОДА В. Скальським мер Сергій Моргунов відповів у соцмережі.

«Одним розчерком пера за ніч виділити мільйонні кошти, які вимагає енергетичний монополіст – неможливо. Гроші громади розподіляє сесія міської ради. І на найближчу сесію, 1 листопада, я готовий винести питання про виділення чергового траншу у 5 млн грн на погашення боргів облводоканалу перед АТ «Вінницяобленерго». Відповідно, за кілька днів гроші будуть на рахунках енергетиків. Ще стільки ж місто виділить наприкінці листопада.

Але безкінечно закривати проблему обласного підприємства за гроші містян – неправильно, потрібно вирішити питання передачі облводоканалу в комунальну власність територіальної громади міста», - написав міський голова.