«Вінницяоблводоканал» заявляє, що у підприємства відсутня поточна заборгованість перед ТОВ «Енера Вінниця»

Новини Вінниці / «Вінницяоблводоканал» заявляє, що у підприємства відсутня поточна заборгованість перед ТОВ «Енера Вінниця»

Від початку цього року КП «Вінницяоблводоканал» погасило перед АТ «Вінницяобленерго» борг попереднього періоду у сумі 12 млн гривень. На даний момент борг попереднього періоду залишається у сумі 57 млн 345 тисяч гривень. Поточної заборгованості «Вінницяоблводоканал» перед «Вінницяобленерго» не має. За жовтень авансом КП «Вінницяоблводоканал» проплатив АТ «Вінницяобленерго» 411 тисяч 600 гривень.

Від початку цього року КП «Вінницяоблводоканал»  погасило перед АТ «Вінницяобленерго» борг попереднього періоду у сумі 12 млн гривень. На даний момент борг попереднього періоду залишається у сумі 57 млн 345 тисяч гривень. Поточної  заборгованості «Вінницяоблводоканал» перед «Вінницяобленерго» не має.  За жовтень авансом КП «Вінницяоблводоканал» проплатив АТ  «Вінницяобленерго» 411 тисяч 600 гривень.

Про це йдеться в офіційному релізі пресслужби комунального підприємства.

Щодо товариства «Енера Вінниця», то у КП заявляють, що товариство наголошує на сумі боргу «Вінницяоблводоканалу»  перед ним у сумі 6,5 млн гривень.  Сьогодні «Вінницяоблводоканал» перерахувало в рахунок погашення боргу 2 млн гривень. Кошти будуть перераховані і завтра. На сьогодні борг «Вінницяоблводоканала» перед «Енерою»  - 4 млн 284 тисячі гривень. До 24 жовтня підприємство «Вінницяоблводоканал» планує «закрити» питання боргу перед «Енера Вінниця» за надану електроенергію.

«Підприємство «Вінницяоблводоканал» надало «Вінницяобленерго» графік реструктуризації боргу з 2020 року. У графіку були вказані джерела погашення боргу. Але жодної відповіді від енергетиків на реалізацію цього графіку ми не отримали. Підкреслю - жодної відповіді. У графіку, зокрема, було враховано, що у міському бюджеті-2020 будуть закладені кошти на допомогу теплопостачальним організаціям, а ті, в свою чергу, отримавши кошти, погасять свої борги перед водоканалом»,- повідомив директор підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександр Чернятинський.

За його словами, кошти, які міська і обласна влада виділила як допомогу водоканалу, отримали теплопостачальні організації Вінниці і погасили частину боргів перед «Вінницяоблводоканалом». Мова,зокрема, йде про загальну суму допомоги  у 10 млн гривень від обласної та міської влади.

«Хочу сказати слова подяки і обласній, і міській раді за виділену допомогу і за розуміння ситуації», - наголосив Олександр Чернятинський.

І додав, що в даний час тривають перемовини з метою уникнення ситуації з відключення об’єктів водопостачання від електроенергії.

admin

22 жовтня, 2019