Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)

Медики Вінницької центральної районної лікарні вийшли сьогодні, 20 січня, на пікет до будівлі районної ради. Вимагали пояснити - чому без консультацій з колективом та представниками громад, що увійшли до об'єднаного Вінницького району, лікарню передають місту.

Медики Вінницької центральної районної лікарні вийшли сьогодні, 20 січня, на пікет до будівлі районної ради. Вимагали пояснити - чому без консультацій з колективом та представниками громад, що увійшли до об'єднаного Вінницького району, лікарню передають місту.

Лікарі побоюються, що після цього буде закрито деякі відділення, а самі вони опиняться без роботи. До того ж, кажуть, досі невідомо, який статус матиме лікарня після передачі її місту.

"Наша головна вимога до районної ради - призупинити процедуру передачі лікарні, бо міська рада вже 29 числа готується нас прийняти у свої "обійми". А ми ще не готові. Це рішення потім потрібно винести на обговорення ОТГ, які увійшли до складу нового Вінницького району", - каже головний лікар закладу Олександр Кривов’яз.     

Підтримують колектив лікарні у його вимогах й окремі депутати Вінницької обласної ради. Зокрема, на пікет зі своїми партійними прапорами вийшли представники "Європейської Солідарності". Лідер фракції в облраді Андрій Гижко наголошує, що у Вінницький район об'єднались доволі потужні громади і вони разом могли б фінансувати ЦРЛ.

"Ми побоюємось, що районна лікарня може стати тільки терапевтичного профілю, тобто ні дитячого відділення, ні гінекологічного, ні ЛОР-відділення, ні пологового у цій лікарні просто не стане. З точки зору Бюджетного кодексу, абсолютно законна процедура - коли всі громади акумулюють фінансовий ресурс і мають свою лікарню. Це для кожної громади коштувало б від 50 до 80 тисяч гривень на рік", - каже А.Гижко.

Тим часом у мерії Вінниці переконують, що прийняти лікарню на баланс міста вимагає чинне законодавство.

"У 2020 році у Вінницькій області утворились 63 спроможних громади, які об'єднані в шість нових районів. Відповідно до вимог законодавства, відбувається передача медичних закладів зі спільної власності у власність тих територіальних громад, на території яких вони розташовані", - розповів у коментарі телеканалу ВІТА директор департаменту охорони здоров'я Вінницької міськради Олександр Шиш.

За його словами, від передачі "районки" у комунальну власність міста мають виграти усі - і персонал, і пацієнти. Адже нині медики районки, які працюють з хворими на коронавірус, отримують набагато менше, ніж їхні колеги з лікарень Вінниці.

Вирішити, як складеться доля лікарні сторони мають на перемовинах. Хоча ще напередодні говорили про можливе перекриття Хмельницького шосе у Вінниці навпроти райради, але від цієї ідеї, схоже відмовились. Принаймні, поки що...

Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Медики Вінницької ЦРЛ пікетували райраду: не хочуть, щоб лікарню передавали місту (ФОТО, ВІДЕО)