Медики проводять тести, поліція шукає «контактерів» – в містечку на Вінниччині оперативно взялись за «локалізацію» першого випадку COVID-19

Новини Вінниці / Медики проводять тести, поліція шукає «контактерів» – в містечку на Вінниччині оперативно взялись за «локалізацію» першого випадку COVID-19

В Калинівці, що на Вінниччині госпіталізували 4 контактних особи першої захворілої «на коронавірус» літньої жінки. Пацієнтам, та медикам які з ними контактували проведуть тести на наявність COVID-19. Поліціянти перевірять інші можливі контакти членів цієї родини.

У Калинівці, що на Вінниччині госпіталізували чотирьох контактних осіб захворілої на коронавірус літньої жінки. Пацієнтам та медикам, які з ними контактували проведуть тести на наявність COVID-19. Поліціянти перевірять інші можливі контакти членів цієї родини.

«У відділенні Калинівської центральної районної лікарні з приводу гострої респіраторної вірусної інфекції, спричиненої вірусом COVID-19, наразі під спостереженням знаходиться 5 пацієнтів.

Жінка, у якої напередодні лабораторно підтвердили захворювання, отримує належне лікування та на сьогодні перебуває у задовільному стані. Ще четверо пацієнтів, які контактували з інфікованою, також ізольовані. У всіх відібрано біологічні матеріали та відправлені до вірусологічної лабораторії.  У разі негативного результату контактні пацієнти будуть виписані на самоізоляцію.  
Усім контактним медичним працівникам також сьогодні буде проведено ПЛР –обстеження.

Правоохоронними органами виставлено пост охорони біля відділення, в якому перебувають пацієнти. Також працівники поліції продовжують встановлювати всі можливі контакти хворої», -  повідомляють в Калиівській РДА.

Мешканців також просять не панікувати, «не займатись розповсюдженням недостовірної інформації та довіряти лише перевіреним джерелам».

На обсервацію у Калинівській лікарні разом з пацієнткою пішли також десять медиків - вони житимуть у медзакладі. Про це повідомив фонд "Стоп Вірус Калинівка".

"10 медпрацівників будуть проживати на обсервації на території лікарні в 3 корпусі. Хто хоче долучитися до харчування медпрацівників прохання телефонувати: 0678017734 для узгодження дій", - йдеться у повідомленні фонду у Facebook.  

 

 

Марина Карабай

9 квітня, 2020