Матерям та дружинам загиблих нацгвардійців Вінниччини вручили відомчу заохочувальну відзнаку «За доблесну службу»

Новини Вінниці / Матерям та дружинам загиблих нацгвардійців Вінниччини вручили відомчу заохочувальну відзнаку «За доблесну службу»

До 7 річниці Національної гвардії України десятьох загиблим під час проведення АТО/ООС нагороджено відомчою заохочувальною відзнакою « За доблесну службу» (Посмертно).

До 7 річниці Національної гвардії України десятьох загиблим під час проведення АТО/ООС нагороджено відомчою заохочувальною відзнакою « За доблесну службу» (Посмертно).

Нагрудні знаки отримували рідні полеглих бійців Мати Сергія Дерена отримує нагрудний знак «За доблесну службу» свого героя. Нагороду за сина її вручає командир військової частини полковник Володимир Джула на плацу частини, де служив нацгвардієць.

Захищати Батьківщину Сергій Дерен пішов у 19 років. Через рік - 21 вересня 2014 року — загинув на блокпосту під Маріуполем, який обстріляли бойовики із мінометів. Уламок міни влучив під шолом хлопця. Тоді, військовий перевіряв транспортні засоби, які прямували до міста. Це вже третя державна нагорода Сергія (посмертно).

«У мене дома, на стіні, висять портрети і прапор України, який передали побратими Сергія, над ним — нагороди. Тепер і цей нагрудний знак буде там також висіти. Це пам’ять про мого сина, я пишаюся ним. Він мріяв, купити будинок, одружити і мати сина», - розповідає Людмила Дерен, мати загиблого Сергія.

«Цією нагородою буде пишатися наш син Андрій», - говорить дружина загиблого Галина Бухова – Кулібаба.

Сьогодні їй вручають нагрудний знак «За доблесну службу» коханого чоловіка. Стрілець – гранатометник Віктор Кулібаба – Бухов у 2014 році під час мінометного обстрілу прикрив собою побратима та прийняв уламки на себе.

«Наш Син, Андрій знає, за що віддав життя його батько. Йому тобі було 13 років. Після загибелі тата, син вирішив піти по його стопам – стати військовим. Закінчив військовий ліцей, нині курсант Військової академії в місті Одеса. Нагрудний знак для сина — це пам'ять про його батька », - розповідає дружина загиблого Галина Бухова – Кулібаба.

«Хочу кожній родині подякувати за синів, чоловіків. Нацгвардійці віддали найдорожче — своє життя за свободу України, за наш спокій, за наші життя. Але вони стали героями ще тоді, коли присягнули на вірність українському народу, коли обрали — не просту професію – захищати країну», - сказав командир військової частини 3008 полковник Володимир Джула.

admin

29 березня, 2021