Мар'яна Шевчук з Вінниччини зі світовим рекордом виграла чемпіонат світу з парапаверліфтінгу

Новини Вінниці / Мар'яна Шевчук з Вінниччини зі світовим рекордом виграла чемпіонат світу з парапаверліфтінгу

У Тбілісі триває чемпіонат світу з паверліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Другу для України медаль виборола Мар'яна Шевчук з Вінниччини. Вона отримала не лише «золото» у ваговій категорії до 55 кілограмів, а ще й встановила новий світовий рекорд, піднявши вагу 133,5 кілограмів. Таким чином Мар’яна Шевчук перевершила свій же попередній результат.

Уже в першій спробі чинна чемпіонка Паралімпійських ігор повторила свій же результат, із яким виграла «золото» влітку в Токіо. Після цього вона вже з перевагою у 9 кг над найближчою переслідувачкою Бесрою Думан із Туреччини підняла 128 кг. А в останній спробі побила свій же світовий рекорд, узявши 133,5 кг.

Після змагань М.Шевчук у коментарі для World Para Powerlifting зізналась, що хотіла досягнути таких показників ще в Японії.

«Ми планували це зробити на Паралімпійських іграх у Токіо, але не змогли, тому зробили це тут. Це дуже вдалий рік для мене, і я дуже щаслива всередині, хоча це складно зараз передати ззовні», - сказала спорсменка.