Мангал під місцевою прокуратурою: у Вінниці смаженими ковбасками нагадали про затягування розгляду кримінальної справи (ФОТО)

Новини Вінниці / Мангал під місцевою прокуратурою: у Вінниці смаженими ковбасками нагадали про затягування розгляду кримінальної справи (ФОТО)

Вінницька активістка Таїса Гайда з однодумцями 21 жовтня провела незвичну акцію. Смаженими на мангалі перед Вінницькою місцевою прокуратурою ковбасками група містян вирішили пригостити очільника Сергія Гайду з приводу триріччя розслідування кримінального провадження щодо Вишенського озера.

Вінницька активістка Таїса Гайда з 7 однодумцями 21 жовтня провела незвичну акцію. Смаженими на мангалі перед Вінницькою місцевою прокуратурою ковбасками група містян вирішили "пригостити" очільника Сергія Гайду, який на цій посаді близько року, з приводу триріччя розслідування кримінального провадження щодо Вишенського озера.

За словами керівника ГО «Автомайдан Вінниччини» Т. Гайди, «перфоманс» пов’язаний з датою, адже минуло три роки, як відкрито кримінальне провадження. Активістка зазначає, що воно досі не розслідуване.

«Його періодично відкриають-закривають. Там 160 земельних ділянок водного фонду передали в приватну власність. Ми весь цей час намагаємось змусити прокуратуру розслідувати справу та повернути ці землі в комунальну власність. Найбільша проблема навіть не в тому, що цю землю роздали, а в тому, що люди, які отримали там ділянки, засипають будівельним сміттям джерела, що наповнюють озеро. Таким чином, вони продовжують собі територію своїх ділянок», пояснила Таїса Гайда мету акції.

За її словами, 3 роки прокуратура зволікає з проведенням повної експертизи, проведена вона лише по самим «дальнім» ділянкам… Активістки запевняє, що за планом міста ця територія знаходиться вже не на березі, а на «водяній гладі».

«Екологи кажуть, що якщо не зупинити цю ситуацію, то через десяток років озера вже не буде. На його місці утвориться болото. Від цього зміниться екосистема цілого району», – запевняє  Т. Гайда.

Тому разом з однодумцями на провулку Цегельному вони встановили мангал, підсмажили ковбаски і вирішили завітати в гості до прокурора, аби пригостити і поцікавитися тим, як рухається розслідування.

«Прокурор залишив повітряну кульку і ковбаски, сказав, що це прикро, але вони є нагадуванням. За його словами, прокуратура готова ініціювати екологічну експертизу і розглянуть можливість звернутись до суду щодо накладення арешту на земельні ділянки», - зазначає активістка.

Зазначимо, що у прокуратурі Вінниччині пояснили, з чим пов’язана затримка у справі Вишенського озера.

Фото з Facebook

Олег Верлан

21 жовтня, 2019