Майже чверть українського цукру вироблено на заводах Вінниччини

Новини Вінниці / Майже чверть українського цукру вироблено на заводах Вінниччини

Наприкінці минулому тижні зупинився конвеєр Жданівського заводу. Підприємство - останнє із семи, де в 2017/2018 сезоні на Вінниччині варили цукор. В області виробили 445 тисяч тонн цукру. За словами директора департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА МиколиТкачука це майже чверть усього українського цукру .

Наприкінці минулому тижні зупинив конвеєр Жданівського заводу. Підприємство - останнє із семи, де у сезоні 2017/2018 років на Вінниччині варили цукор. Загалом в області виробили 445 тисяч тонн солодкого піску. За словами директора департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Миколи Ткачука, це майже чверть усього українського цукру .

"У вже минулому сезоні цукроваріння вдалося виробити найбільше цукру за останні 20 років. В 2011-му було зварено 439 тисяч тонн. Щоправда, тоді працювало вдвічі більше цукрових заводів. Чотирнадцять проти нинішніх семи", - зазначив посадовець.

До речі, у новому сезоні 2018/2019 рр. цукроваріння працюватиме вже вісім цукрових заводів. Після тривалого простою про наміри запуститися заявив Моївський завод, що у Чернівецькому районі. Більше того, частину людей вже оформили на роботу, готувати лінії до виробництва планують уже в цьому місяці.

Саша ГРИГОРОВСЬКА