«Маємо підтримувати економіку та стабільність у Вінниці усіма можливими засобами», – Сергій Моргунов

Новини Вінниці / «Маємо підтримувати економіку та стабільність у Вінниці усіма можливими засобами», – Сергій Моргунов

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що все більше підприємств відновлює роботу, що важливо для запуску економіки. Комунальні служби працюють - вінничани з теплом, водою, газом та електроенергією.

На вулиці Зарічній аварійна бригада усуває наслідки пориву водопровідної мережі діаметром 500. Наразі відключення через ремонтні роботи не планується - у випадку такої необхідності повідомлять додатково. Також мер зазначив, що громадський транспорт вийшов у повному обсязі, проте через оголошення загрози з повітря, графік руху змістився.

«Зранку відкрилися магазини, аптеки. Товари підвозяться. Асортимент достатній. Опрацьовуємо з торговельними мережами логістичні питання, аби мінімізувати можливі перебої з постачанням. До роботи стають все більше підприємств, зокрема і в сфері побутового обслуговування. Ми маємо підтримувати економіку та стабільність у місті усіма можливими засобами. Економічна машина не поїде, якщо ми постійно не будемо її «дозаправляти». Це залежить від кожного, хто може сьогодні працювати», - каже Сергій Моргунов.

Також міський голова розповів, що рішенням ОВА відсьогодні дозволено продаж слабоалкогольних напоїв.

«Закликаю до виваженості – поліції зараз є чим займатися замість реагування на нетверезих порушників. Воєнний час змушує включати здоровий глузд. У першу чергу, це спрямовано на наповнення бюджетів громад, щоб зберегти робочі місця і дати можливість людям забезпечувати свої сім’ї. Маємо всі пам’ятати, що ми не тільки відповідальні зараз за спокій у місті, ми також маємо підставити плече тим людям, які тікають від жахів війни і сподіваються на підтримку», - сказав очільник міста.

Він додав, що у вінницьких ЦНАПах зареєструвалися вже 2062 переселенці, 551 з них - це діти. Найнеобхідніше сім'ї отримують у міському Центрі надання гуманітарної допомоги.

«Поки ми тримаємось разом – ми не переможні. Дякую усім за витримку і внесок у нашу перемогу. Вона не за горами. Слава Україні!» - наголосив Сергій Моргунов.

Олеся Рудницька

22 березня, 2022