Лише 10% опитаних українців згодні на поступки Росії заради припинення війни

Новини Вінниці / Лише 10% опитаних українців згодні на поступки Росії заради припинення війни

Як ставляться українці до війни? Виявляється після усіх жахіть, руйнувань, щоденних ударів по інфраструктурі та житловим будинкам близько 10% громадян вважають за потрібне сідати за стіл переговорів з Кремлем, який, як відомо, пропонує виключно капітуляцію України. Проте таких меншість… Переважно люди в усіх регіонах розуміють, що ворог сприймає лише мову силу, а не дискусій.

Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив результати всеукраїнського опитування методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Протягом 21-23 жовтня фахівці з КМІС цікавились думкою респондентів щодо війни.

Так от, за результатами опитування, 86% українців вважають, що потрібно продовжувати збройну боротьбу, навіть якщо Росія не припинить обстрілювати українські міста, а не переходити до переговорів.

За даними опитування, 71% респондентів повністю згодні, що Україна має чинити збройний опір попри масовані обстріли українських міст та руйнування інфраструктури. Ще 15% також скоріше погоджуються з цим.

Натомість лише 10% респондентів відповіли, що потрібно перейти до переговорів для якнайшвидшого припинення обстрілів, навіть якщо доведеться піти на поступки РФ. Згідно з результатами опитування, такої думки дотримуються навіть на сході України, зокрема жителі Харківської та Донецької областей, які зазнають постійних ракетних та артилерійських обстрілів.

Серед російськомовних респондентів переважна більшість (66%) вважають, що потрібно чинити збройний опір. Близько 29% російськомовних респондентів виступили за початок переговорів, навіть якщо доведеться йти на поступки.

До вибірки не включалися жителі тимчасово окупованих територій, а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Олег Верлан

24 жовтня, 2022