Ліквідувано заступника командувача Чорноморського флоту РФ, капітана першого рангу Палія

Новини Вінниці / Ліквідувано заступника командувача Чорноморського флоту РФ, капітана першого рангу Палія

Українські воїни ліквідували заступника командувача Чорноморського флоту РФ з військово-політичної роботи, капітана першого рангу Андрія Палія.

Про це повідомляють російські і білорські ЗМІ з посиланням на приятеля загиблого загарбника.

Про Палія відомо, що він навчався у школі у Сєвєрооморську Мурманської області, 1992 року закінчив Київське ВВМПУ за спеціальністю соціальний психолог, педагог. Мав українське громадянство. Після випуску лейтенанта Палія було призначено заступником командира 4-ї роти 2-го полку з виховної роботи Національної гвардії України в Києві, але вже у березні 1993 року у зв'язку з відмовою приймати українську військову присягу вибув на Північний флот.

У серпні-вересні 2008-го Палій брав участь у війні в Грузії.

«Російські війська продовжують зазнавати значних втрат. У тимчасово окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти втратили до 90 відсотків особового складу, резервів для відновлення втрат немає", – йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Наразі військове командування РФ намагається укомплектувати роти відрядженими з інших військових частин. Понад два десятки армійців у цих підрозділах написали рапорти про відмову брати участь у війні проти України. До них уже почали застосовувати репресивні методи впливу.

Олег Верлан

19 березня, 2022