Лікарні Вінниччини отримуватимуть "Пакунки пацієнта": в області відновлює роботу спецфонд "СтопВірус" (ФОТО)

Новини Вінниці / Лікарні Вінниччини отримуватимуть "Пакунки пацієнта": в області відновлює роботу спецфонд "СтопВірус" (ФОТО)

На Вінниччині після п'ятимісячної перерви відновлює роботу спецфонд "СтопВірус". Нагадаємо, його було створено одразу, як тільки спалахнула епідемія COVID-19, а держава була безсилою допомогти лікарням та самим хворим.

На Вінниччині після п'ятимісячної перерви відновлює роботу спецфонд "СтопВірус". Нагадаємо, його було створено одразу, як тільки спалахнула епідемія COVID-19, а держава була безсилою допомогти лікарням та самим хворим.   

За словами координаторки спецфонду Олени Данілової, під час першої хвилі епідемії за 121 день фонд зібрав понад 4 млн гривень, а також тонни різної допомоги. Волонтери об'їздили 136 лікарняних закладів Вінницької області. Щодня формували пакунки допомоги і передавали їх згідно з актами прийому-передач.

Тепер у "СтопВірусі" вирішили формувати "Пакунки пацієнта". Перших тисяча з них уже невдовзі поїдуть у всі опорні лікарні, де перебувають хворі з COVID-19 та з підозрою на інфікування.

"Ми радилися з багатьма пацієнтами, які вже вилікувались, вони розповідали, чого не вистачало, які були потреби. Зважаючи, що ситуація складна і часто буває, що пацієнт з Вінниці може потрапити в Ямпільську лікарню, з Козятина, наприклад, у Могилів-Подільський. Часто буває, що, потрапивши в лікарню, люди не мають навіть елементарних першочергових побутових речей. Вони присутні у "Пакунку пацієнта". Ми також спілкувались з лікарями і було прийнято рішення про набір певних медикаментів та вітамінів", - розповів голова наглядової ради Фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський.

У пакунках також - серветки, одноразовий посуд, індивідуальні термометри, зубні щітки, рушнички, туалетний папір та багато інших необхідних на перших порах в лікарні речей.  

Першими свої внески на збір "Пакунків пацієнта" внесли родини екс-прем'єра Володимира Гройсмана та міського голови Вінниці Сергія Моргунова.  

"Коли БФ "Подільська громада" запропонував моїй родині взяти участь в цій ініціативі, ми відразу погодились, так само, як і сім’я Володимира Гройсмана, і відповідний ресурс ми надали. Головне, щоб всі були здоровими. А така співпраця дає надію на те, що в нас буде менше хворих, що ми будемо швидше одужувати", - зазначив С.Моргунов.

До речі, цього разу до діяльності спецфонду вже активно долучились  волонтери фонду «Вінниця - комфортне та безпечне місто».

Охочі здійснити благодійний внесок, можуть зробити це на будь-який з цих рахунків:  

Благодійна організація Благодійний фонд  «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

ВIННИЦЬКА ФIЛIЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Або

р/р UA263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Новини Вінниці / Лікарні Вінниччини отримуватимуть "Пакунки пацієнта": в області відновлює роботу спецфонд "СтопВірус" (ФОТО)Новини Вінниці / Лікарні Вінниччини отримуватимуть "Пакунки пацієнта": в області відновлює роботу спецфонд "СтопВірус" (ФОТО)Новини Вінниці / Лікарні Вінниччини отримуватимуть "Пакунки пацієнта": в області відновлює роботу спецфонд "СтопВірус" (ФОТО)Новини Вінниці / Лікарні Вінниччини отримуватимуть "Пакунки пацієнта": в області відновлює роботу спецфонд "СтопВірус" (ФОТО)