Легендарний "Стіл Петлюри" у лютому повернуть до Вінниці

Новини Вінниці / Легендарний "Стіл Петлюри" у лютому повернуть до Вінниці

У Києві завершили реставрацію раритетного столу, за яким у Вінниці, коли місто тимчасово було столицею УНР, працював Симон Петлюра. Відправили унікальний історичний експонат реставрацію до столиці ще наприкінці 2019 року. Як повідомляв NаПарижі, повернути до Вінниці мали до кінця минулого року.

У Києві завершили реставрацію раритетного столу, за яким у Вінниці, коли місто тимчасово було столицею УНР, працював Симон Петлюра. Відправили унікальний історичний експонат на реставрацію до столиці ще наприкінці 2019 року. Як повідомляв NаПарижі, повернути до Вінниці мали до кінця минулого року.

Тепер у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї називають нову дату - лютий 2021-го.

Як нині виглядає стіл, побачили у Києві директорка музею Катерина Висоцька та головний зберігач Тетяна Євсейчева. Вони взяли участь у засіданні реставраційної ради Національного науково-дослідного реставраційного центру України, де якраз йшлося про результати реставрації унікального та знаного експоната з колекції Вінницького музею.

"Виконав цю титанічну роботу завідувач науково-дослідного відділу реставрації меблів Олександр Закусило. Результат перевершив всі наші очікування: стіл набув первісного оригінального вигляду, його доповнено втраченими деталями. Наш легендарний реставрований «Стіл Петлюри» уже в лютому займе своє чільне місце у 12 експозиційній залі", - повідомляють на сторінці музею у Facebook.

Як повідомлялося минулого року, реставраційні роботи обійшлися обласному бюджету в суму близько 40 тисяч грн.