Лариса Білозір: В Україні запрацює єдина служба для захисту прав дітей

Новини Вінниці / Лариса Білозір: В Україні запрацює єдина служба для захисту прав дітей

Народні депутати підтримали в цілому Постанову, щодо створення центрального органу виконавчої влади в сфері захисту прав дітей – Державної служби України у справах дітей.

За це рішення проголосували 349 обранців, тим самим створюючи ефективну державну політику у питаннях соціального захисту дітей!

«Ми йшли до цього досить довго. Це зайняло майже пів року роботи нашої Тимчасової слідчої комісії, консультацій із залученням всіх сторін та представників міністерств, сотень годин роботи членів ТСК на засіданні в Раді, генеральній прокуратурі та в регіонах. Все це дало результат!», - зазначила одна із співавторів Постанови Лариса Білозір.

Треба визнати, що зараз дієва система захисту прав дітей в країні просто відсутня. Держава витрачає на цю сферу 11 млрд. грн. в рік, але лише 10% з цієї суми витрачається безпосередньо на потреби цих дітей.

«Ми маємо колосальну проблему, яка не вирішувались роками. Попри розгалужену система органів державної влади, що опікуються питаннями захисту прав дітей (6 міністерств, органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади - ред.), й досі відсутнє повне розуміння справжнього перебігу деінституалізації та проблем, що виникли. Це призводить до бюрократичного хаосу та перешкоджає своєчасному та повному вирішенню питань в цій надчутливій сфері. Відсутність єдиного центрального органу виконавчої влади породжує проблеми! Вдячна колегам, що дослухались до наших аргументів», - зазначила Лариса Білозір.