Лариса Білозір наполягає на ремонті регіональних автошляхів на Вінниччині

Новини Вінниці / Лариса Білозір наполягає на ремонті регіональних автошляхів на Вінниччині

На будівництво і ремонт доріг у держбюджеті на 2020 рік передбачили майже 70 млрд грн. Але в основному капітальне відновлення, як і в попередні роки, будуть здійснювати на міжнародних автомагістралях. В той же час, регіональні дороги також потребують капітального ремонту. Громади нарікають на стан автомобільних доріг місцевого значення. У багатьох селах дороги, як решето: яма на ямі. Періодично, як і по всюди в Україні, їх латають. Та, як показує практика, такого «дієвого» ремонту не вистачає навіть на сезон.

На будівництво і ремонт доріг у держбюджеті на 2020 рік передбачили майже 70 млрд грн. Але в основному капітальне відновлення, як і в попередні роки, будуть здійснювати на міжнародних автомагістралях.  В той же час, регіональні дороги також потребують капітального ремонту.  Громади нарікають на стан автомобільних доріг місцевого значення. У багатьох селах дороги, як решето: яма на ямі. Періодично, як і по всюди в Україні, їх латають. Та, як показує практика, такого «дієвого» ремонту не вистачає навіть на сезон.

Саме на необхідності ремонту автомобільних доріг загального користування, що є регіональними, наполягає народна депутатка Лариса Білозір. Про це йдеться у депутатському запиті до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг України.

Йдеться саме про автошляхи Р-33 «Вінниця – Турбів – Гайсин – Балта – Велика Михайлівка - /М-16/», Р-54 «Краснопілка – Теплик – Бершадь – Саврань – Дубинове – /М-16/», Т-02-02 «Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань», Т-02-22 «Тульчин – Тростянець – Бершадь» та Т-02-33 «Вапнярка – Крижопіль – КПП  Загнитків», які пролягають через територію Вінниччини. Загальна протяжність в межах області складає 613,5 км.

"Важливість автомобільних доріг зумовлено територією: вони проходять майже через всю область, а відсутність дорожнього покриття належної якості перешкоджає повноцінному транспортному сполученню та соціально-громадському використанню автомобільних доріг, що в подальшому може зумовити зростання соціальної напруги та незадоволення мешканців області", - наголошується у документі.

Востаннє ці дороги востаннє мали капітальний ремонт в кінці 80-х років, а враховуючи постійне зростання інтенсивності руху великовагових транспортних засобів, здійснення щорічного ямкового ремонту дорожнього покриття призводить лише до короткотривалого покращення їх технічного стану.

Тож народна депутатка Лариса Білозір закликає урядовців та дорожників включити вказані дорого до Переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у наступному році.  

admin

19 листопада, 2019