Лариса Білозір: "Лише місцева влада може ефективно вирішити питання функціонування ринків у своєму регіоні"

Новини Вінниці / Лариса Білозір: "Лише місцева влада може ефективно вирішити питання функціонування ринків у своєму регіоні"

Ще на початку минулого тижня народна депутатка з Вінниччини Лариса Білозір (група "За майбутнє") ініціювала звернення до Кабінету Міністрів України, щодо термінового урегулювати питання з ринками.

Ще на початку минулого тижня народна депутатка з Вінниччини Лариса Білозір (група "За майбутнє") ініціювала звернення до Кабінету Міністрів України, щодо термінового урегулювати питання з ринками.

Про це обраниця повідомила у себе на сторінці у Фейсбук.

Обраниця зазначила, що отримала велику кількість звернень від стурбованих людей з округу після прийняття постанови №10 Головного державного санітарного лікаря від 16.04.2020 року, яка передбачає заборону діяльності ринків.

"Для мешканців району та районних центрів ринок - основний пункт купівлі продуктів. Традиційно люди приїздять у районний центр раз на тиждень на «закупку». Саме на ринки, бо супер- або хоча б міні-маркетів на кожному кроці немає, а овочів та фруктів гарної якості у магазинах майже не знайти. З початку карантину МОЗ дозволяло діяльність ринків за умов дотримання відповідних санітарних правил та правил безпеки, але зараз знов передивилось своє рішення щодо того, чи функціонуватимуть ринки. Закриття ринків лише створює додатковий попит на і так малу кількість магазинів",- зазначила Лариса Білозір.

Вона переконана, що навіть в умовах карантину не можна лишати людей без можливості купувати продукти харчування.

"Немає нічого поганого у тому, щоб дозволити на ринках відкриті точки продажу продуктів на достатній відстані один від одного, що цілком реально в умовах великої площі ринку та відсутності продавців побутових товарів і речей. На мою думку, треба розглядати питання щодо функціонування ринку у кожному конкретному випадку. Лише місцева влада разом з поліцією та чіткими санепідемалгоритмами та правилами безпеки зможе ефективно вирішити питання функціонування ринку у своєму регіоні. Маючи подібний обов’язок органи місцевої влади проаналізують попит і дійдуть до зваженого рішення щодо роботи ринку", - підкреслила народна обраниця.

Нагадаємо, цими днями народний депутат Лариса Білозір опублікувала свій проміжний звіт про роботу Оперативного штабу для підтримки медиків та інших служб Тульчинського, Томашпільського, Шаргородського, Чернівецького та Мурованокуриловецького районів під час епідемії COVID-19.

admin

28 квітня, 2020