Допомога, що рятує: проміжний звіт Оперативного штабу Лариси Білозір про підтримку медиків під час епідемії

Новини Вінниці / Допомога, що рятує: проміжний звіт Оперативного штабу Лариси Білозір про підтримку медиків під час епідемії

Цими днями свій проміжний звіт про роботу Оперативного штабу для підтримки медиків та інших служб Тульчинського, Томашпільського, Шаргородського, Чернівецького та Мурованокуриловецького районів під час епідемії COVID-19, опублікувала народний депутат Лариса Білозір.

Цими днями свій проміжний звіт про роботу Оперативного штабу для підтримки медиків та інших служб Тульчинського, Томашпільського, Шаргородського, Чернівецького та Мурованокуриловецького районів під час епідемії COVID-19, опублікувала народний депутат Лариса Білозір.

Як і сотні інших небайдужих та відповідальних громадян по всій країні, вона з перших днів оголошення епідемії розпочала процес вирішення першочергових потреб медиків. Тоді ще у нашому регіоні не було жодного підтвердженого випадку захворювання, і для більшості ця небезпека здавалась примарною, чимось далеким.

"Всі ці дні ми контактуємо з медиками та іншими екстреними службами районів для збору оперативної інформації щодо їх першочергових потреб. На жаль, на першому етапі масштабні закупівлі були майже неможливі через хаос з цінами та відсутність централізованих поставок засобів індивідуального захисту. Але ми шукали і, на щастя, знаходили прийнятні варіанти.

Зрозуміло, що наша допомога - точкова. Ніхто з благодійників, волонтерів чи меценатів не може замінити функції держави у цьому процесі. Але осторонь ми точно не залишаємось та по мірі своїх можливостей виконуємо прохання медиків.

Як і обіцяла я передала свою заробітну плату з початку року у фонд нашого Оперативного штабу, а також залучили ще й ресурси ГО «Життя та розвиток громад». Крім того, свою суттєву підтримку у спільній з нами координації надає БФ "МХП- Громаді". Це гарний приклад роботи соціально відповідального бізнесу. Закликаю усіх небайдужих підприємців, фермерів, громадських активістів, підтримати наших лікарів, вони цього потребують як ніколи",- підкреслила Лариса Білозір на власній сторінці у Фейсбук.

Серед вже наданої благодійницею допомоги медикам 9000 окулярів, рукавиць, шапок та бахіл, 15 087 респіраторів (клас захисту FFP3), одноразових та hand-made масок та щитків для обличчя, 1150 захисних костюмів та стерильних халатів, 1180 л. дезінфікуючих засобів, 200 комплектів для забору зразків біологічних матеріалів та 70 експрес-тестів на коронавірус українського виробництва та багато іншого, що нині потрібно для медпрацівників.

Крім того, разом з колегами-депутатами з групи "За майбутнє", пані Білозір розробила законопрєкт, де парламентарі пропонують запровадити для медиків, які безпосередньо працюють із хворими на коронавірус страхові виплати. Відповідна постанова №3368 вже зареєстрована у Верховній Раді.

Нагадаємо, народні депутати з Вінниччини Лариса Білозір (ОВО №15) та Микола Кучер (ОВО №17) перерахували свою депутатську зарплатню за перший квартал цього року на потреби лікарень та ЦПМСД свого округу.

admin

27 квітня, 2020