Куратором місцевих виборів на Вінниччині від «Слуги народу» призначено Аліну Загоруйко

Новини Вінниці / Куратором місцевих виборів на Вінниччині від «Слуги народу» призначено Аліну Загоруйко

Незабаром на Вінниччині часто згадуватимуть уродженку Немирова Аліну Загоруйко. Як стверджує «Лівий берег», саме її, нардепа від «Слуги народу», призначили «секретною уповноваженою», яка погоджуватиме кандидатів на місцеві вибори у Вінницькій області.

Незабаром на Вінниччині часто згадуватимуть уродженку Немирова Аліну Загоруйко. Як стверджує «Лівий берег», саме її, нардепа від «Слуги народу», призначили «секретною уповноваженою», яка погоджуватиме кандидатів на місцеві вибори у Вінницькій області.  

Видання зазначає, що в «Слузі народу» визначилися з депутатами-кураторами місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня, по регіонах.  

До кожної області прикріплять «уповноваженого», який братиме участь у формуванні списків представників партії та надасть всіляку допомогу, а також відповідатиме за кінцевий результат. Про це LB.ua повідомили кілька джерел у партії "Слуга народу".

За словами співрозмовників, кінцевий список нардепів-кураторів затверджується президентом.

«Ця ідея виникла з того, що за шість місяців (до виборів, - ред.) є місцеві еліти, які спілкуються з депутатами. Іноді дуже вже тісно. Для того, щоб ми були впевнені, що там немає подвійного дна, то такими «уповноваженими» стануть люди, які не мають прямого стосунку до регіонів. Є кілька винятків - Харків і Чернігів, де будуть представники старої «ЗеКоманди». Вони отримають мандат провести з усіма переговори, оцінити ситуацію без усіх цих друзів, кумів, щоб перезавантажити - за потреби - керівництво обласних організацій і підібрати потім кандидатів. Вони потім пройдуть незалежний фільтр», - запевнило джерело в партії.

За словами одного зі співрозмовників, такі неофіційні «уповноважені» повинні налагодити діалог з представниками всіх місцевих еліт і «ЗеКоманди», щоб визначити майбутніх кандидатів на місцеві вибори і потім представити їх президенту і партії на затвердження.

Так от, за інформацією видання, таким куратором від президентської партії на Вінниччині призначено 35-річну Аліну Загоруйко, заступницю голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голову підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії.

Депутатка народилася у Немирові, але давно проживає у Києві. Ще у минулому році Аліну Леонідівну називали вірогідним кандидатом на посаду голови ЦВК. Вона не заміжня, виховує сина. Юридичну освіту здобула в Академії муніципального управління. В 2007-12 роках А. Загоруйко була помічником нардепа В.Швеця від «Батьківщини», старшим консультантом комітету ВР по питанням законодавчого забезпечення правоохоронних органів. Потім жінка працювала головним консультантом управління забезпечення діяльності Комісії Секретаріату ЦВК і помічницею членкині комісії Юлії Швець, доньки нардепа.

У 2016 році Загоруйко пропонували призначити членом ЦВК від БПП. В березні 2018-го вона залишила роботу в ЦВК та зайняла посаду юрисконсульта ТОВ «Українська консультаційна група». Під час президентських виборів 2019-го вона була довіреною особою кандидата В.Зеленського у ЦВК. А на парламентських виборах її прізвище значилося на 59-ій стрічці партійного списку.

Олег Верлан

18 лютого, 2020