«Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст України

Новини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст України

У Вінниці в культурному центрі «Галерея ХХІ» відкрилася персональна виставка молодої художниці Марини Карпенко. Майстриня презентувала 15 картин із зображення старовинних дверей з різних міст України. Дівчина зазначає, спочатку їх фотографувала під час своїх мандрівок, а згодом архів переносить на полотно.

У Вінниці в культурному центрі «Галерея ХХІ» відкрилася персональна виставка молодої художниці Марини Карпенко. Майстриня презентувала 15 картин із зображення старовинних дверей з різних міст України. Дівчина зазначає, спочатку їх фотографувала під час своїх мандрівок, а згодом архів переносить на полотно.

«Тут зоображені лише одні вінницькі двері, інші з Одеси, Чернівців, Львову та Києва. Чому саме двері? У них я бачу таємний зміст, філософію і важаю, що на полотнах кожен відкриє для себе глибину емоції, сенс», - розповідає Марина Карпенко.

Свою вже другу персональну виставку художниця, архітектор а фахом, назвала по-філософськи - «Кожен зайде у свої…». Марина запевняє, вже готує нову серію робіт, які обов'язково презентує вінничанам.

«Фотографувала не лише двері, а загалом об'єкти архітектури, це моя любов. Але двері, як на мене – це родзинка. Далі продовження буде. Будуть двері, можливо вікна, адже це теж окрема тема, магічна. В нас в Україні багато є архітектурної спадщини, тому дуже хочу, щоб хтось подивився мої роботи і їх це надихнуло подорожувати,  щоб почали любити і гордилися тим, що вони живуть в такій країні , де це все є, лше потрібно підтримувати і оберігати», - каже художниця.

Вінничани та гості міста можуть побачити експозицію протягот двох тижнів, діятиме виставка до 17 листопада.

Новини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст УкраїниНовини Вінниці / «Кожен зайде у свої»: у Вінниці відкрилася виставка картин, на яких зображені старовинні двері із 5 міст України