Короткометражка вінничанина про виготовлення авімоделей стала кращою на фестивалі патріотичного кіно

Новини Вінниці / Короткометражка вінничанина про виготовлення авімоделей стала кращою на фестивалі патріотичного кіно

На Вінниччині відбувся фестиваль аматорського військово-патріотичного короткометражного кіно серед старшокласників «Погляд у майбутнє». Участь у фестивалі, який у нинішньому році відбувається вже втретє, взяли 25 фільмів з 13 районів та міст області.

На Вінниччині відбувся фестиваль аматорського військово-патріотичного короткометражного кіно серед старшокласників «Погляд у майбутнє».  Участь у фестивалі, який у нинішньому році відбувається вже втретє, взяли 25 фільмів з 13 районів та міст області.

Переможцями було обрано 16 фільмів, в чотирьох номінаціях: документально-публіцистичний фільм, навчальний, ігровий та анімаційний.

Вінничани були визнані кращими у номінації «Навчальний фільм».

Перше місце отримав Роман Водзянівський за стрічку «Виготовлення моделей літака». Хлопець займається у Вінницькому обласному центрі технічної творчості учнівської молоді в гуртку «Спортивна радіопеленгація». Керівник проєкту – батько 14-річного юнака Олександр Водзянівський.

Одразу два фільма і дві нагороди отримала Анастасія Кравчук з Мурованокуриловецької школи-інтернату. За фільм «Діти руїни» дівчина отримала 1 місце в номінації документально-публіцистичний фільм. За фільм «Чужого горя не буває» - четверте в цій же номінації.

«Срібло» та «бронзу» отримали Катерина Пастушенко за стрічку «Незалежність України: хроніка часу» з центру дитячої та юнацької творчості у місті Хмільник,  Олександр Гребенюк з Літину - за «Проєкція на вічність».

Кращими навчальними фільмами було визнано «Вчимося захищати» Аліни Комар, «Металошукач» Єлизавети Левченко та  «Країна, яку я люблю» Вікторії Аніної.

В номінації «Ігровий фільм» перше місце отримала Катерина Пастушенко за стрічку «Єднаймося духом і серцем Вкраїни». Ілонна Льоля «Мрія», Іван Кокойда «7+Я», Валерія Андрюсяк «Присягу двічі не дають».

Кращою анімацією було визнано «Моя дитяча мрія» Ірини Оріховської, «Найкраща країна» Вікторії Аніної, «Ми за мир» Карини Лахай та «Лєон» Івана Кокойди.

Марина Карабай

23 жовтня, 2020