Кому з вінничан загрожує коронавірус? Вчені з'ясували, яка група крові більше схильна до ураження

Новини Вінниці / Кому з вінничан загрожує коронавірус? Вчені з'ясували, яка група крові більше схильна до ураження

Поширення коронавірусу змушує вчених невпинно працювати, як над дослідженнями самого вірусу так і над ліками проти нього. Китайськими вченими було проведено дослідження зразків аналізів більше двох тисяч заражених коронавірусів пацієнтів з лікарень Ухань і Шеньчженя. Чим результати досліждень допоможуть віннчанам?

Поширення коронавірусу змушує вчених невпинно працювати, як над дослідженнями самого вірусу, так і над ліками проти нього. Китайськими вченими було проведено дослідження зразків аналізів більше двох тисяч заражених коронавірусів пацієнтів з лікарень міст Ухань і Шеньчженя. Чим результати досліждень допоможуть віннчанам?

Як повідомляє Global Times з посиланням на сайт медичних досліджень Medrxiт ,китайські вчені виявили, що люди з II групою крові найбільш уразливі і частіше за інших заражаються коронавірусом COVID-19. Відомо, що для проведення дослідження було взяли зразки аналізів більше двох тисяч заражених коронавірусом пацієнтів з лікарень Ухані і Шеньчженя.

Для початку дослідники з'ясували пропорцію, як різні групи крові розподілені серед звичайних жителів Ухані. Виявилося, що в контрольній групі з майже чотирьох тисяч чоловік у третини була I група, в іншої третини - II, у четвертій частині досліджених - III і у решти (9,1%) - IV.

У другій частині дослідження вчені досліджували ту саму пропорцію для 1,7 тисячі заражених коронавірусною інфекцією COVID-19 у великій Уханьскій лікарні. У підсумку пацієнтів з II групою виявилося 37,75%, з III - 26,42%, з I групою крові - 25,80% і з IV - 10,3%.

За останніми даними, кількість випадків зараження коронавірусом в материковому Китаї досягло 80,8 тисячі, з них 3 226 пацієнтів померли, понад 68,8 тисячі вилікувалося. У всьому світі захворіло більше 167,5 тисячі осіб.

Раніше в Нідерландах вчені знайшли антитіло до коронавірусу. Це перше антитіло, яке блокує інфекцію, кажуть вчені, але підкреслюють, що на дослідження знадобляться місяці.

Ірина Заіковата

17 березня, 2020