Колишня вчителька російської мови з Ладижина підтримувала Путіна через соцмережі

Новини Вінниці / Колишня вчителька російської мови з Ладижина підтримувала Путіна через соцмережі

На Вінниччині СБУ викрила чергову прибічницю військової агресії РФ. Палкою прихильницею вбивства українців виявилась колишня вчителька російської мови та літератури з Ладижина. Жінка поширювала кремлівські наративи.

Про це повідомляє управління СБ України у Вінницькій області.

«За даними слідства, жінка систематично поширювала на власній сторінці у соцмережі пропаганду країни-агресора, цитувала ворожих спікерів, що «8 лет тєрзалі Донбас» і про те, що українська влада начебто обстрілює Запоріжжя.

Вона відкрито шанувала злочинні дії окупаційних військ та підтримувала агресивну політику путіна, навіть вступила до «клубу його друзів», - йдеться у повідомленні.

Початок повномасштабного вторгнення не завадив фігурантці поширювати антиукраїнський контент Інтернетом, робити із російських солдатів «героїв»…

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність протиправний характер вказаних матеріалів.

Слідчі спецслужби повідомили прихильниці Путіна про підозру за ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За скоєне фігурантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої.

Заходи із викриття пропагандистки проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Макс Мельник

6 грудня, 2022