«Казковий ліс» в черепашинецькій «блакитній лагуні» на Вінниччині очима дайверів (ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Казковий ліс» в черепашинецькій «блакитній лагуні» на Вінниччині очима дайверів (ВІДЕО)

Озеро, яке виникло на місці кар’єру у селі Черепашинці, що на Вінниччині, привабило драйверів з Dive.ua. Звісно, водойма стала відома завдяки блакитній воді. Через колір її полюбляють порівнювати з Мальдівами. Проте у драйверів вінницька родзинка викликали доволі суперечливі відчуття.

Озеро, яке виникло на місці кар’єру у селі Черепашинці, що на Вінниччині, привабило дайверів з Dive.ua. Звісно, водойма стала відомою завдяки блакитній воді. Через колір її полюбляють порівнювати з Мальдівами. Проте у дайверів вінницька родзинка викликала доволі суперечливі відчуття.

Автори вказують, що бірюзовий колір – найстрашніше для дайвінгу, адже у воді майже нічого не видно через розчин глини. Проте вони відзначили, що на дні кар’єру є затоплений ліс. На гілках осіли часточки глини, через що дерева виглядають «казковими».

Через брак запасів кисню дайвери дослідили водойму лише до глибини у 31 метр, де залишили «авторський» напис на гранітній скалі на згадку про своє перебування….  

Чи сподобалося дайверам у кар’єрі? Не зовсім. Через каламутність обмеженість обзору створює певні проблеми, хоча загалом гості залишилися задоволені подорожжю блакитними водами, казковим лісом та мандрівкою серед місцевих скал.    

Нагадаємо, гранітний кар’єр у Черепашинцях не розробляється з 1990-х. Він затоплений водою та перетворився у «Мекку» для відпочивальників не тільки з Вінниччини, а й сусідніх Житомирської та Київської областей, хоча багатьох почала відлякувати засміченість берегів, які ніхто не прибирає.