Карантин завершено: у Вінниці дітям дозволили йти до школи

Новини Вінниці / Карантин завершено: у Вінниці дітям дозволили йти до школи

Після двотижневих вимушених «канікул», обумовлених великою захворюваністю на грип і ГРВІ, у Вінниці чиновники вирішили, що є підстави для завершення карантину. З 17 лютого вінницькі школярі повернуться за парти.

Після двотижневих вимушених «канікул», обумовлених великою захворюваністю на грип і ГРВІ, у Вінниці чиновники вирішили, що є підстави для завершення карантину. Із 17 лютого вінницькі школярі повернуться за парти.

Риску під карантинною "епопеєю" підвели сьогодні, 14 лютого, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Підстави – зниження рівня захворюваності.

За словами очільниці Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби в області Ірини Односталко, наразі хворіють містяни рідше. Серед школярів на недугу скаржилися майже на третину менше, ніж тиждень тому. Загальний рівень захворюваності на 9,8% нижчий за епідпоріг. За допомогою до лікарів упродовж тижня зверталося 2864 хворих.

Нагадаємо, у Вінниці про карантин та тимчасове закриття шкіл вперше заявили 3 лютого, а 7-го комісія продовжила обмежувальні заходи.  

Олеся Рудницька

14 лютого, 2020