Ізраїльські вчені розробили тест на коронавірус, який дає результати протягом однієї хвилини (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Ізраїльські вчені розробили тест на коронавірус, який дає результати протягом однієї хвилини (ВІДЕО)

У момент стрімкого поширення пандемії коронавірусу у світі важливим питання постає вчасне та швидке виявлення даного вірусу в організмі людини. Нажали, більшість сучасних біологічних методів дослідження Covid-19 займають від кількох годин до декількох днів і навіть тижнів та вимагають аналізу в спеціальних лабораторіях. Тест на коронавірус, запропонований ізраїльськими вченими, буде нагадувати пробу на алкоголь, яку беруть поліцейські.

У момент стрімкого поширення пандемії коронавірусу у світі важливим питання постає вчасне та швидке виявлення даного вірусу в організмі людини. Нажаль, більшість сучасних біологічних методів дослідження Covid-19 займають від кількох годин до декількох днів і навіть тижнів та вимагають аналізу в спеціальних лабораторіях. Тест на коронавірус, запропонований ізраїльськими вченими, буде нагадувати пробу на алкоголь, яку беруть поліцейські.

Як повідомляють вчені з Університету Бен-Гуріона, новий прилад являє собою мундштук довжиною сім сантиметрів і капсулу з електронним чіпом. Тестований повинен зробити різкий видих в трубку, де повітря потрапляє на чіп, який потім поміщають в аналізатор, що видає результат через 20 секунд після початку сканування.

Розробники підрахували, що вартість кожного тесту не буде перевищувати $50, а самі клінічні випробування нового методу, проведені Університетом Бен-Гуріона і Міністерством оборони Ізраїлю на 120 об'єктах, виявилися успішними. Точність аналізу становить 90 відсотків.

Пристрій також автоматично створює резервні копії результатів в базі даних, що дозволяє проводити моніторинг поширення вірусу і розставляти пріоритети при лікуванні пацієнтів.

Такий прилад допоможе швидко проводити тестування в аеропортах, заводах і великих компаніях, полегшить відновлення повноцінної економічної діяльності в світі.

Ірина Заіковата

2 червня, 2020