Ірина Борзова прокоментувала «скандальну» трансляцію матчу «Динамо» - «Барселона»

Новини Вінниці / Ірина Борзова прокоментувала «скандальну» трансляцію матчу «Динамо» - «Барселона»

Народна депутатка вінничанка Ірина Борзова, перебуваючи на НСК «Олімпійському» у Києві 2 листопада, вела пряму трансляцію матчу групового етапу ліги чемпіонів між «Динамо» та «Барселоною». Більшість спеціалізованих видань звернули увагу на порушення нею авторського права, адже ексклюзивне право на трансляцію має лише медіа сервіс «Мегого». Сьогодні, 4 листопада, парламентарка пояснила свою позицію щодо «скандалу», який раптово виник у ЗМІ.

У медіа вказують на порушення депутаткою статті 176 Кримінального кодексу України (Про авторське право), яке караються штрафом від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк. Адже купуючи квиток на гру, людина отримає лише право на перегляд поєдинку.

У той же час на самому квиткові не було вказано, що заборонено стрімити поєдинок.

«На жаль, не всі можуть платити Мегого, але всі хочуть вболівати за Україну! Ігри збірної, «Динамо» і «Шахтаря» об’єднують країну. Я за перемоги! Вболіваймо за наших разом!», - коротко прокоментувала парламентарка.

Нагадаємо, І.Борзова – мажоритарниця з 14-го округу на Вінниччині, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики комітету ВР з питань молоді і спорту, фракція «Слуга народу».

У тому матчі кияни програли каталонцям 0:1.

Олег Верлан

4 листопада, 2021