Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)

У Вінниці сьогодні кілька сотень людей вийшли під стіни ОДА на мітинг, влаштований рухом SaveФОП. Близько пів сотні мітингувальників приїхали зі столиці та Ірпеня, щоб, як зазначили організатори, підтримати вінницьких підприємців. Були й учасники руху із районів області.

У Вінниці сьогодні кілька сотень людей вийшли під стіни ОДА на мітинг, влаштований рухом SaveФОП. Близько пів сотні мітингувальників приїхали зі столиці та Ірпеня, щоб, як зазначили організатори, підтримати вінницьких підприємців. Були й учасники руху із районів області.

Поки мітингувальники збиралися під гучну музику та чекали на лідера руху Сергія Доротича, до ОДА підійшла невелика група активістів ГО "Едельвейс" із промовистими плакатами: "Доротич = ОПзЖ = Путін", "SaveФОП - рух українців" тощо.

Лідер організації Роман Костишин звернув увагу, що навіть на сайті терористів так званої "ДНР" з'явилась інформація про підтримку руху SaveФОП. Нагадаємо, про це повідомляв NаПарижі.   

"Ми вважаємо, що ці люди працюють на ОПзЖ, дуже багато було Бойком сказано слів на підтримку Доротича, було виділено безліч коштів на його підтримку...  Цієї людини, цього провокатора-кацапа у Вінниці не має бути", - встиг сказати Роман Костишин перед тим, як учасники мітингу з вигуками, що це провокація почали виривати у хлопців плакати.

У відповідь почули: "ОПзЖ - повія!" та "Ганьба Доротичу!".

Живим щитом між двома групами стали поліцейські, але невеликі сутички, все ж, відбулись. У результаті один з учасників SaveФОП заявив, що його побили, зрештою, із найактивнішими учасниками штовханини поліцейські продовжили розмову вже збоку.

  

Сам Сергій Доротич на влаштований його рухом мітинг запізнився майже на годину. Після недовгого виступу розповів журналістам, що від Вінницької ОДА підприємці вимагають аби вона звернулася до президента і підтримала вимоги руху SaveФОП в частині прийняття трьох законопроектів 3853-1 або 3853-2, 3993. Йдеться насамперед про запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників ЄП не застосовувати РРО, а також скасування механізму кешбек. Стосувалися вимоги мітингарів також перегляду рішень щодо карантину та підвищення тарифів.

"Так само ми вимагаємо, щоб нарешті відбулась реформа податкової служби, митної служби. На час, поки держава не може навести лад на митниці, підприємці мають бути убезпеченні від свавілля, має буде запроваджений моніторинг на проведення перевірок, щоб підприємці у цей важкий час не зупинилися і продовжували працювати та збільшували кількість робочих місць", - заявив С.Доротич.

Він також відреагував на закиди в бік руху стосовно співпраці із проросійськими силами та ніби то підтримку від лідера терористів "ДНР":

"Ми боремося з корупціонерами у владі, боремося з фіскалізацією, з "тінню", з підвищенням тарифів, а хтось бореться зі мною і з моїми колегами. Кому це на руку - робіть самі висновки. Ми вже були і агентами Путіна, і агентами Медведчука, і Сороса, і Порошенка, і Тимошенко. Всіх уже до нас приклеювали. Насправді ми спілкуємось з усіма політичними силами в Україні, бо нам потрібне прийняття наших законопроектів, які ми напрацювали з групою народних депутатів, але ми від усіх рівновіддалені".    

Свої вимоги до ОДА учасники пікету передали, як відреагують в адміністрації і чи стануть там звертатися до президента, поки не відомо.

Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Гучна музика та сутички під ОДА: у Вінниці мітингували учасники руху SaveФОП (ФОТО, ВІДЕО)