Гройсман звернувся до уряду з пропозицією розробити програму підтримки українців за прикладом Вінниці

Новини Вінниці / Гройсман звернувся до уряду з пропозицією розробити програму підтримки українців за прикладом Вінниці

Під час кризи найбільше страждають люди. І обов’язок держави прийняти всі необхідні рішення для того, щоб підтримати людей, економіку та здоров’я. На превеликий жаль за кілька місяців карантину Уряд не поклав на стіл чіткий план дій щодо підтримки людей та національної економіки. На відміну від інших європейських країн в Україні такого плану немає. Я неодноразово пропонував Уряду прийняти конкретні кроки для підтримки людей. Але цього зроблено не було. Наша команда у Вінниці нещодавно прийняла рішення про формування такої програми, яка може бути основою і прикладом для урядової програми і для програми інших міст і громад України», - зазначив у Facebook колишній експрем’єр Володимир Гройсман.

Під час кризи найбільше страждають люди. І обов’язок держави прийняти всі необхідні рішення для того, щоб підтримати людей, економіку та здоров’я. На превеликий жаль за кілька місяців карантину Уряд не поклав на стіл чіткий план дій щодо підтримки людей та національної економіки. На відміну від інших європейських країн в Україні такого плану немає. Я неодноразово пропонував Уряду прийняти конкретні кроки для підтримки людей. Але цього зроблено не було. Наша команда у Вінниці нещодавно прийняла рішення про формування такої програми, яка може бути основою і прикладом для урядової програми і для програми інших міст і громад України. Про це написав у Facebook колишній експрем’єр Володимир Гройсман.

За його словами, програма складається з трьох частин. У першій частині надані чіткі кроки в галузі охорони здоров’я, які передбачають захист медиків, належно фінансування зарплатні, забезпечення обладнанням, медикаментами, засобами захисту.

«Ні для кого не є секретом, що восени ми можемо очікувати другу хвилю коронавірусу. Ми маємо використати цей золотий час для того, щоб дуже добре підготуватися і бути готовими», - зауважив колишній очільник уряду та міський голова.

Друге питання - соціальний захист. Через втрату роботи багатьма він пропонує уряду прийняти рішення про те, щоб надати підтримку на рівні мінімальної зарплати для цих людей на період карантину, оскільки «цього зроблено не було». Натомість у Вінниці затверджена програма, яка підтримує соціально незахищені верстви населення і пенсіонерів.

Третій блок питань об’єднує спектр економіки, захисту підприємництва і відновлення економічного зростання, зокрема звільнення підприємців від оплати податків на період карантину.

«Те ж саме потрібно зробити на рівні держави. Уряд має прийняти програму, підтримати людей. Це не просто вимога, це обов’язок Уряду в такий складний час. Ця програма може бути основою для програм місцевих, програм громад і областей. Ніхто не має права сьогодні гаяти час. Приймайте рішення, підтримайте людей, підтримайте економіку і підтримайте державу. Я мав честь працювати над цією програмою, і вважаю, що це ефективні кроки, які дозволять підтримати людей в цей надзвичайно складний час», - підкреслив В.Гройсман.

Олеся Рудницька

25 травня, 2020