Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий пояснив причини «конфлікту» з Ігорем Матковським

Новини Вінниці / Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий пояснив причини «конфлікту» з Ігорем Матковським

У п’ятницю, 29 вересня, очікується доволі "гаряча" сесія Вінницької облради. Будуть відстоювати Ігоря Матковського на посаді керівника «Клінічного центру інфекційних хвороб», звільненого наприкінці минулого тижня. Можна передбачити пікет перед адмінбудівлею та протести у сесійній залі медиків та громадськості, а також підтримку частини депутатського корпусу. Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий наразі вперше пояснив причини звільнення керівника медзакладу.

«22 вересня закінчився строк дії контракту у директора КНП «Вінницький клінічний центр інфекційних хвороб» Ігоря Матковського.

Під час підготовки документів щодо укладення нового контракту керівника медичного закладу були виявлені ознаки можливого фінансового порушення, а саме торгівлі паливно-мастильними матеріалами під час повномасштабного вторгнення», - зазначив Вячеслав Соколовий.

За його дописом у соцмережах, «відповідні матеріали направлено для перевірки Аудиторською службою».

«До її завершення Ігорю Матковському було запропоновано залишитися керувати закладом у статусі виконуючого обов’язки. Від цієї пропозиції він відмовився. Наразі виконання обов’язків керівника покладено на медичну директорку Клінічного центру інфекційний хвороб. По завершенню аудиту буде ухвалене остаточне рішення щодо укладення контракту», - пояснив посадовець.

P.S. Директорка департаменту охорони здоров’я Вінницької ОВА Ольга Задорожна, коментуючи пост В.Соколового, зауважила, що «перевірок у минулому році було безліч, зауважень до закладу фактично не було - звіт керівника за підсумками діяльності за 2022 рік пройшов в облраді позитивно, надана висока оцінка - і раптом»…

«А відповідь на наш запит щодо роботи протягом місяця робочої групи облради по керівникам так і не був наданий», - зазначила вона.

Перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна наголосила на тому, що І.Матковському «навіть не повідомили (про аудит), а просто сказали написати заяву на в.о.».

«І саме тому, що не було жодних пояснень, Ігор Анатолійович відмовився від в.о.», - пояснила посадовиця, наголосивши на тому, що «причину» оголосили через 5 діб після звільнення.

 

Олег Верлан

27 вересня, 2023