Голова ОДА привітав хліборобів Вінниччини із намолотом другого мільйона тонн зерна

Новини Вінниці / Голова ОДА привітав хліборобів Вінниччини із намолотом другого мільйона тонн зерна

Погодні умови цьогоріч затримали жнивну компанію, та попри труднощі аграрії на Вінниччині вже зібрали другий мільйон тонн зернових.

Погодні умови цьогоріч затримали жнивну компанію, та попри труднощі аграрії на Вінниччині вже зібрали другий мільйон тонн зернових.

«На сьогодні в області пришвидшено завершення збору ранньої групи зернових та зернобобових культур. Ми маємо потужну матеріально-технічну базу, адже на полях працює понад 1,5 тис. одиниць високопродуктивних зернозбиральних комбайнів. Тому вже протягом кількох діб збирання ранньої групи зернових та зернобобових культур в області буде завершено», - зазначили у департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.

За словами посадовців, по всіх категоріях господарств ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на 376,8 тис. га, що становить понад 80% до загальної площі. Згідно з результатами лабораторних досліджень Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України, випадків ураження зерна сажковими грибами не виявлено.

Привітав вінницьких хліборобів із намолотом другого мільйона тонн зерна голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

«Попри несприятливі погодні чинники, 70 % зібраного урожаю – це продовольче зерно, яке відповідає усім стандартам якості та дозволяє вести рентабельну, ефективну і послідовну господарську діяльність. А це ще одне свідчення вашого високого професіоналізму, хліборобського таланту та інноваційності підходів», - зазначив Валерій Коровій.

За його словами, сьогодні найвищі показники урожайності ранньої групи зернових демонструють аграрії Хмільницького (59,0 ц/г), Тульчинського (58,3 ц/га), Літинського (56,5 ц/га) районів. Середня ж урожайність по області становить 48,4 ц/га.

«Ми гордимося вашими здобутками, які закладають основу економічного зростання краю та добробуту вінничан», - сказав Валерій Коровій.