Голова Іванівської громади на Вінниччині склав повноваження, аби «нікому не кланятися»

Новини Вінниці / Голова Іванівської громади на Вінниччині склав повноваження, аби «нікому не кланятися»

Голова Іванівської громади Хмільницького району Михайло Кулик – не пересічна постать у місцевому самоврядуванні. Саме з ним пов’язано те, що у селі на Вінниччині вперше на дорогах зробили розмітку, облаштували парк з водоймою, сміттєві майданчики. В Іванові створено більшість з того, що є у великих містах, і через що заздрять менші міста, а для сільської місцевості це вважалось «космосом». Проте 25 липня він написав заяву про відставку з посади голови громади «через стан здоров’я».

«Ось на трьох фотографіях моя трудова діяльність, на посаді сільського голови. Сьогодні я прийняв важке для мене рішення, складаю повноваження сільського голови територіальної громади. Хочу подякувати обласному керівництву, яке очолювало в 2018 році, які оцінили мою роботу та відзначили мене «Людина року» в місцевому самоврядуванні. А також хочу подякувати всій громаді за те, що довірили мені очолювати громаду, заодно попросити вибачення за те, що складаю повноваження сільського голови», - написав у Facebook М.Кулик.

Розуміючи, що такий крок викличе запитання, він спробував коротко пояснити причини вчинку.

«На посаді сільського голови здобув невеличкі статуси: Людина року, Книга рекордів України, Гравець збірної України з футболу серед мерів міст та сільських голів, а також «протокол за дрібне хуліганство», не думав, що на 45 році мого життя здобуду статус «дрібного хулігана». Так от бач живу, учусь, нікому не кланяюсь і нікого не боюсь окрім Бога єдиного. Велике щастя бути вільною людиною, робиш, що хочеш, ніхто тебе не спинить!», - написав Кулик. 

Журналістам різних видань Михайло Кулик пояснив, що перебуває на лікарняному. За регламентом буде призначений виконуючий обов’язки голови. Чоловік не виключає, що повернеться до виконання обов'язків голови у разі покращення стану.

Фактично він вказав, що певною останньою краплею для рішення став протокол за наслідками інциденту з підлітком, який катався на велосипеді по скейт-парку. Кулика оштрафували на 51 гривню.  

Мати хлопчика Галина Сегеда запевнила, що після інциденту розмовляла з Куликом, всі дійшли порозуміння. Конфлікт був вичерпаним, але після публікації у пресі, поліція почала вивчати ситуацію та виписала протокол про дрібне хуліганство, адже голова штовхнув хлопця та викинув у копанку його велосипед… 

А у жовтні 2021 року NaПарижі писав про дещо більш серйозний інцидент. Тоді Кулик зауважував, що рейдери вимагають від нього провести через сесію рішення про виділення землі для 111 студентів, більшість яких з інших регіонів, а деякі навіть іноземці. Йшлося про видачу в оренду сільських пасовищ у розмірі 222 га. Очільник громади заявляв про тиск та погрози, які йшли на його адресу. Судові тяжби з цього приводу тривають.

Новини Вінниці / Голова Іванівської громади на Вінниччині склав повноваження, аби «нікому не кланятися»Новини Вінниці / Голова Іванівської громади на Вінниччині склав повноваження, аби «нікому не кланятися»Новини Вінниці / Голова Іванівської громади на Вінниччині склав повноваження, аби «нікому не кланятися»Новини Вінниці / Голова Іванівської громади на Вінниччині склав повноваження, аби «нікому не кланятися»
Олег Верлан

26 липня, 2022