Герой мемів про собак і комуналку Євгеній Брагар представляв інтереси Зеленського на Вінниччині

Новини Вінниці / Герой мемів про собак і комуналку Євгеній Брагар представляв інтереси Зеленського на Вінниччині

Народний депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар, якого вже почали називати «другом всіх собак і пенсіонерів», на президентських виборах 2019 року представляв інтереси Володимира Зеленського на Вінниччині у складі однієї з ОВК.

Народний депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар, якого вже почали називати «другом всіх собак і пенсіонерів», на президентських виборах 2019 року представляв інтереси Володимира Зеленського на Вінниччині у складі однієї з ОВК.

У першому турі виборів Брагар був членом виборчої комісії округу №13 із центром у Калинівці. До округу, нагадаємо, входять міста Козятин та Хмільник, а також Калинівський, Козятинський і Хмільницький райони. Делегував його до комісії тоді ще кандидат у президенти В.Зеленський.

Але вже до другого туру виборів майбутню «зірку» в Калинівській ОВК замінили. Постановою ЦВК від 12 квітня 2019 року № 786 Брагар у комісії був замінений на Юрія Зотікова.

Мотиви такого рішення «слуг народу» досі залишаються невідомими: можливо, для нього знайшли інше заняття, а може у Києві не надто зраділи результату Зеленського у цьому окрузі. У першому турі в окрузі №13 він тоді набрав 23% голосів. Менше було тільки в 11 та 18 округах.

Нагадаємо, 25-річний «слуга» спочатку здобув собі «славу» українофоба, коли написав до поліції заяву на волонтерок Анастасію Конфедерат та Ярину Чорногуз. Остання, до речі, - внучка відомого письменника з Вінниччини Олега Чорногуза – уродженця того ж таки Калинівського району, де на виборах працював Брагар…  

Кількома днями пізніше після скандальних антиукраїнських дій Брагар «закріпив» свою присутність в інформаційному полі порадою пенсіонерці продати собаку, щоб заплатити за газ. Це викликало шквал критики не лише щодо самого «депутата початківця», а й усіх «слуг народу» та президента. Чимало народних депутатів із провладної фракції пізніше у соцмережах стали вибачатися за свого колегу, але їхні вибачення буквально потонули у сотнях чи навіть тисячах мемів на тему газу, собак та розрахунків…

До речі, Є. Брагар є заступником голови Комітету ВР з питань свободи слова, який очолює Н. Шуфрич. Також Брагар керує групами по міжпарламентським зв’язкам з Алжиром та В’єтнамом.