Газ «під ключ»: про можливості та переваги розповів технічний директор АТ «Вінницягаз» Ігор Дорошенко

Новини Вінниці / Газ «під ключ»: про можливості та переваги розповів технічний директор АТ «Вінницягаз» Ігор Дорошенко

Природний газ – це один з кращих видів палива! Для кожного важливо мати тепло, гарячу воду та смачний обід. Щоденно, незалежно від пори року чи доби нам потрібен затишок і комфорт в оселі. Для цього, звісно, обираємо джерело енергії. І тут, газ – неодмінний фаворит. Про переваги газу, а також - як вигідніше приєднатися до мереж та яке обладнання обрати – в інтерв’ю з технічним директором АТ «Вінницягаз» Ігорем Дорошенком.

Природний газ – це один з кращих видів палива! Для кожного важливо мати тепло, гарячу воду та смачний обід. Щоденно, незалежно від пори року чи доби нам потрібен затишок і комфорт в оселі. Для цього, звісно, обираємо джерело енергії.  І тут, газ – неодмінний фаворит.

Про переваги газу, а також - як вигідніше приєднатися до мереж та яке обладнання обрати – в інтерв’ю з технічним директором АТ «Вінницягаз» Ігорем Дорошенком.

- Ігоре Олександровичу, розкажіть – у чому переваги газу?

- Природний газ має ряд переваг:

  • Економічно вигідний. Використання природного газу дозволяє економити кошти. Опалення природним газом обійдеться вам мінімум вдвічі дешевше ніж опалення електрикою. Адже вартість одного кіловату енергії з газу при ціні 6,99 грн. за м куб складає менше 70 копійок. Тоді як 1 кіловат електрики коштує майже 2 гривні.
  • Зручний. Газ постачається до будинку мережами. Його не потрібно заготовлювати «на зиму».Вам не треба турбуватись про те, що він закінчиться, як дрова або вугілля.
  • Надійний. Газорозподільне підприємство забезпечує безперебійну доставку газу до вашої оселі. Тоді як інші блага цивілізації: вода, централізоване опалення чи електрика час від часу зникають.
  • Екологічний. З усіх викопних палив, використання природного газу заподіює найменшу шкоду довкіллю. При його згорянні виділяється в рази менше парникових газів, немає шкідливих і токсичних речовин, які виділяються при згоранні інших видів палива.
  • Ефективний. Газовий водонагрівач за той самий час нагріє вдвічі більше води, ніж електричний. А газова плита набагато швидше за електричну приготує чи підігріє їжу.

- Як приєднатися до газових мереж?

- Якщо вам потрібно газифікувати будинок чи підприємство, збудувати внутрішньо-будинкові мережі та підібрати обладнання для опалення, то необхідно звернутися до 104 ua Клієнтського простору. Написати заяву у Персонального менеджера, який надалі контролюватиме усі етапи підключення і навіть допоможе підібрати газове обладнання. До заяви, потрібно додати пакет документів: копії документів які посвідчують особу, довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків, документів про право власності (користування) на об’єкт газоспоживання (будівлю чи земельну ділянку), план земельної ділянки тощо.

- Хто може приєднатися до газових мереж?

- Послуга приєднання – доступна усім. Тут має значення лише відстань до газопровода та потужність споживання. Потужність - це максимальний об’єм використання газу усіма наявними газовими приладами. Простіше кажучи, який обсяг газу може споживати домогосподарство або підприємство, якщо включить усі газові прилади – це і є потужність.

- Від чого залежать швидкість та вартість приєднання?

- Якщо потужність газоспоживання не перевищує 16 куб.м/год., а відстань до місця приєднання по прямій лінії не перевищує 25 метрів у сільській та 10 метрів у міській місцевості – ви можете скористатись послугою стандартного приєднання. Строк такого приєднання - до 90 днів, вартість фіксована, визначена постановою НКРЕКП.

Якщо маєте інші параметри  - Вам підійде нестандартне приєднання. Строк і вартість тут будуть індивідуальними, залежно від складності газифікації.

Підключення об`єкта замовника до газових мереж складається з двох етапів: будівництва зовнішніх і внутрішніх мереж газопостачання. Тобто від газопроводу до точки приєднання об'єкта або земельної ділянки замовника і від такої точки до газових приладів споживача.

- Як здійснюється будівництво зовнішніх мереж газопостачання?

- Кожен клієнт, з поданням заяви про приєднання, має визначитися з обладнанням, яке планує використовувати. Персональний менеджер у 104 ua Клієнтському просторі допоможе розрахувати необхідну потужність споживання газу та навантаження на газорозподільні мережі, здійснити індивідуальний підбір газового обладнання.

Будівництво зовнішніх мереж газопостачання включає наступні етапи: отримання технічних умов – вихідних даних для проектування мереж, далі - проектування зовнішніх мереж газопостачання, їх монтаж та введення в експлуатацію. Зрештою - пуск газу у зовнішні мережі.

- В чому особливості будівництва внутрішніх мереж ?

- Для проектування і будівництва мереж внутрішнього газопостачання необхідно здійснити кваліфікований підбір газового обладнання та його потужності. Це вам також допоможе зробити Персональний менеджер.

В першу чергу виконуються проектно-кошторисні роботи відповідно до вихідних даних на проектування, визначених в технічних умовах на приєднання. Далі виконуються власне будівельно-монтажні роботи та вводяться мережі в експлуатацію. Коли зовнішні та внутрішні мережі збудовані, клієнт підписує в 104 ua Клієнтському просторі заяву приєднання до Договору розподілу газу. Після цього, здійснюється пуск газу і клієнт може ним користуватись. Пуск газу у внутрішні мережі газопостачання передбачає 100% будівельну готовність і підключення встановленого газового обладнання до мереж внутрішнього газопостачання. Здійснюється Оператором ГРМ протягом п’яти робочих днів у міській місцевості та десяти робочих днів у сільській місцевості.

- Як тут може заощадити споживач?

- Компанія надає комплексну послугу «Газ «під ключ»» - для тих, хто прагне заощадити гроші і час. Краще замовити у Оператора ГРМ відразу весь комплекс робіт з будівництва мереж зовнішнього та внутрішнього газопостачання. Таким чином, ви знатимете скільки коштів та часу знадобиться на газифікацію вашого об’єкта.

Замовити послугу газифікації «під ключ» можна у всіх 104 ua Клієнтських просторах.

Серед переваг комплексного підключення: синхронність виконання усіх процесів, експертний супровід, якісні матеріали та новітнє газове обладнання – що дозволить суттєво заощадити клієнту час та кошти під час газифікації об’єкта.

- Чому варто довірити газифікацію домівки облгазу?

- Приєднання до газової мережі – складний технологічний процес, який варто довірити фахівцям. Комфортне споживання газу залежить від якості робіт з будівництва зовнішніх та внутрішніх газових мереж, індивідуального підбору газового обладнання. «Вінницягаз» понад 65 років працює з газовими мережами та є беззаперечним лідером у наданні ліцензованої послуги з газифікації.  Досвід фахівців у поєднанні з новітніми технологіями, дозволяють виконувати роботи будь-якого рівня складності. Працівники компанії, які будують газові мережі, щомісяця проходять атестацію у спеціалізованих лабораторіях. Усі співробітники, задіяні у будівництві газових мереж, підтверджують свою кваліфікацію щомісяця, адже газ не пробачає помилок.

Ми використовуємо виключно сертифіковані матеріали, які  проходять вхідний контроль на підприємстві, та тестуються на відповідність міжнародним стандартам якості.

- Як підібрати та де купити газове обладнання?

- У «104ua Клієнтський простір» персональний менеджер,  допоможе здійснити індивідуальний підбір ефективного обладнання – газового лічильника, плити, котла, чи водонагрівача відповідно до ваших потреб.

Для того, щоб таке обладнання працювало як єдина «розумна» система, доцільно встановити додаткові автоматизовані системи. Наприклад, пристрій дистанційної передачі даних лічильника. Тоді не доведеться щомісяця передавати показання про спожитий газ Оператору ГРМ.  Для уникнення аварійної газової ситуації встановлюється клапан-відсікач і сигналізатор газу. Сучасні котли обладнані Wi-Fi модулями. Якщо споживач підписав договір на сервісне обслуговування з оператором ГРМ, при виникненні помилки у роботі, котел подає сигнал оператору сервісного центру з зазначенням коду помилки. Це дозволяє спеціалістам з сервісу, своєчасно зреагувати і запобігти можливим негативним наслідкам.

- Це все обладнання споживачі газу можуть придбати у ваших центрах обслуговування?

- Так. У «104ua Клієнтський простір» можна придбати усе необхідне газове обладнання. Персональний менеджер все пояснить, надасть фахову консультацію.

- Де знаходяться центри «104ua. Клієнтський простір», куди звертатися споживачам?

- На сьогодні функціонують десять таких центрів - у Вінниці, Хмільнику, Тульчині, Барі, Козятині, Калинівці, Жмеринці, Гайсині, Немирові, Липовці та Тиврові. У поточному році плануються до відкриття ще десять  точок контакту. Діє також інтернет- маркет «104ua»  https://market.104.ua/ , де споживачі можуть ознайомитися з усім асортиментом обладнання та його характеристиками.

admin

17 березня, 2021