"Епідемія злодійства": шість крадіжок за добу розкрили на Вінниччині

Новини Вінниці / "Епідемія злодійства": шість крадіжок за добу розкрили на Вінниччині

За минулу добу правоохоронцям на Вінниччині вдалося розкрити шість крадіжок. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, серед них - крадіжки з автомобілів та приватних домоволодінь. За усіма фактами наразі розпочаті кримінальні провадження.

За минулу добу правоохоронцям на Вінниччині вдалося розкрити шість крадіжок. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, серед них - крадіжки з  автомобілів та приватних домоволодінь. За усіма фактами наразі розпочаті кримінальні провадження.

Зокрема, на спецлінію поліції "102" надійшло повідомлення про крадіжку грошей з автомобіля Renault, запаркованого на одній з вулиць міста Гайсин. У ході розшукових заходів поліцейські встановили особу, причетну до вчинення злочину. Ним виявився 15 – річний місцевий житель.

А шаргородські поліцейські 14 грудня розшукали правопорушника, який напередодні ввечері поцупив продукти харчування з автомобіля Mercedes-Benz. Ним виявився 55 – річний житель одного з населених пунктів району.

Цієї ж доби тульчинські  поліцейські  затримали 42 - річного місцевого жителя, який з будинку в райцентрі викрав продукти й велосипед, завдавши збитків на суму майже 4000 гривень.

У селі Холодівка Тульчинського району 52-річний чоловік поцупив з приватного обійстя пічні металеві плити. Його правоохоронці також впіймали.

Оперативники Липовецького відділення поліції встановили особу раніше судимого 37-річного зловмисника, який проник до приватного будинку місцевих  мешканців  та викрав 10 тисяч гривень.

До Погребищенського  відділення поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що з його будинку викрали виробів з жовтого металу та майже 5 500  гривень.

У ході розшукових заходів поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення причетний раніше судимий за майнові злочини 23 – річний місцевий житель. До будинку зловмисник потрапив, пошкодивши замок вхідних дверей.  

За усіма цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.

Сергій Маламура

15 грудня, 2020