Ексвінничанин Чалий порадив авторам опитування спробувати «використати необхідний механізм, а не займатися сумнівним новаторством»

Новини Вінниці / Ексвінничанин Чалий порадив авторам опитування спробувати «використати необхідний механізм, а не займатися сумнівним новаторством»

Голова правління Українського кризового медіа-центру, колишній вінничанин Валерій Чалий вважає, що «президентське опитування» у тій формі, яку нині пропонують, може нанести послабити позиції нашої держави в очах світової спільноти. Про це дипломат, колишній посол України в США написав на своїй сторінці у Facebook.

Голова правління Українського кризового медіа-центру, колишній вінничанин Валерій Чалий вважає, що «президентське опитування» у тій формі, яку нині пропонують, може послабити позиції нашої держави в очах світової спільноти. Про це дипломат, колишній посол України в США написав на своїй сторінці у Facebook.

Насамперед Валерій Чалий зазначає, що опитування – це політична технологія.

«Свідомо поки нічого не коментував про «опитувальник діючої влади» (сумнозвісні п’ять питань, три з яких ще не оприлюднені офіційно, але ЗМІ підтверджують їх автентичність). Зрозуміло, що це політична технологія й спосіб відвернути увагу суспільства від реальних проблем і реалістичних законних механізмів їх вирішення», - йдеться в його дописі.

Далі він пояснює, що пігулка "переключи увагу" може боляче вдарити по Україні.

«Мова йде про Будапештський меморандум, про який треба дійсно постійно нагадувати підписантам і всьому світу.

Зрозуміло, що метою є бажання підсилити «народною підтримкою» виконання цієї угоди. Але сама постановка питання про підтвердження права держави використовувати міжнародно-правовий документ, належним чином укладений Україною, не підсилює наші позиції, а, навпаки, послаблює. Вже зараз. Не залежно від того, чим це все закінчиться.

Крім того: а якщо раптом відповідь буде - «ні»? Чи такий варіант апріорі не розглядається?

Зможете використати необхідний механізм чи діючу угоду - просто робіть це, а не займайтеся сумнівним новаторством. Вже навіть не кажу про необхідність професійної експертизи тексту перед тим, як виходити в публічну площину. Адже є ще сприйняття наших зовнішніх партнерів. І не хотілося би виглядати разом з діючими керманичами якимись дивакуватими. Добре, що ще комусь не прийшло в голову запитувати, скажімо, чи підтверджуєте членство України в ООН», - зазначає чоловік.

Насамкінець він радить «не виходити публічно з таким формулюванням, або хоча б внести відповідні зміни».

NaПарижі писав про те, хто сплатить за проведення опитування у день виборів.