Екстрена меддопомога, грантова діяльність, політологія та журналістика. На відновлену базу університету в Сокільці виїхали студенти та викладачі

Новини Вінниці / Екстрена меддопомога, грантова діяльність, політологія та журналістика. На відновлену базу університету в Сокільці виїхали студенти та викладачі

Вперше за загальноукраїнською програмою у Вінницькому національному медичному університеті ім. М. І. Пирогова для студентів та викладачів розпочався вишкіл-2023.

Перший заїзд студентів в оздоровчий табір “Сокілець” Немирівського району відбувся в понеділок, 3 липня. 

Як розповіла виконувачка обов'язків ректора вишу пані Вікторія Петрушенко, під час відпочинку проводитимуться заняття з надання екстреної медичної допомоги, працюватимуть школи політології, ораторського мистецтва та журналістики, студенти навчатимуться, як шукати гранти для своєї наукової роботи та писати грантові заявки, вивчатимуть історію України та Поділля зокрема.

На думку пані Петрушенко, ці знання мають допомогти майбутнім лікарям розумінню впливу політичних процесів на становлення громадянського суспільства та демократії.

Основи майстерного літературного спілкування та засади риторики, переконана очільниця університету, мають стати необхідною складовою не лише у спілкуванні з пацієнтами. Вони вплинуть на формування світогляду та розширення кругозору.

До послуг учасників вишколу також і різноманітні спортивні секції, культурні програми з переглядом та  обговоренням вітчизняного кіномистецтва.

Пані виконувачка обов'язків ректора додала, що оздоровчий табір “Сокілець” не функціонував останніх п'ять років та знаходився у занедбаному стані.

«Силами коштів викладачів, за рахунок спонсорської допомоги, при підтримці студентів ми цей об'єкт реанімували, - розповіла Вікторія Петрушенко, - й наразі там будуть працювати, оздоровлюватися та відпочивати наші студенти, а дещо згодом і викладачі».

Проводжаючи першу групу студентів, Вікторія Петрушенко пообіцяла приїхати на святкування дня Івана Купала.

admin

5 липня, 2023