У Вінниці прощатимуться з військовим медиком Олександром Назимком, який загинув поблизу Бахмута

Новини Вінниці / У Вінниці прощатимуться з військовим медиком Олександром Назимком, який загинув поблизу Бахмута

Війна забрала життя Олександра Назимка з Вінниччини. У суботу, 3 лютого, у Вінниці прощатимуться із захисником. Півтора роки він вважався безвісти зниклим.

Про це повідомляє Стрижавська територіальна громада.

Олександр народився 30 липня 1968 року в місті Погребище. Після закінчення місцевої школи вступив до Погребищенського медичного фахового коледжу за спеціальністю «Фельдшер». У 1990-му переїхав проживати до Стрижавки, деякий час мешкав у Лаврівці. Працював фельдшером у Стрижавській амбулаторії.

«У 2014-2015 рр. служив в добровольчому батальйоні «Золоті ворота» у зоні антитерористичної операції. 5 квітня 2022 року добровільно пішов служити Україні військовим лікарем та врятував життя не одного військового. Був сміливий і добрий, мав гостре відчуття справедливості та завжди допомагав іншим», - йдеться у повідомленні.

Олександр загинув 24 вересня 2022 року при виконанні бойового завдання поблизу Бахмута Донецької області. Вважався безвісти зниклим до січня 2024-го. Родина, звісно, пережила важке випробування. Весь час вірили, сподівалися та молилися, щоб їхній син, чоловік, батько, дідусь повернувся додому живим і здоровим.

Проведуть Героя в останню дорогу завтра, о 10:00 автобус чекатиме на парковці біля Стрижавської селищної ради. Поховання відбудеться у Вінниці. Об 11:00 – церемонія прощання за адресою: вул. Пирогова, 150 А, м. Вінниця.

На Олександра чекали мати Ганна Микитівна, дружина Наталія, донька Тетяна, син Сергій і внучки Соломія, Анна та Галина.

Пам'ятаймо про силу духу та високий патріотизм людини, яка віддала життя за українське майбутнє. Світла пам'ять Герою і вічна слава!