Екснардеп з Вінниці Андрій Тетерук: «У березні кількість російських військ у кордонів може збільшитися до 150 тисяч»

Новини Вінниці / Екснардеп з Вінниці Андрій Тетерук: «У березні кількість російських військ у кордонів може збільшитися до 150 тисяч»

Російська армія у разі вторгнення в Україну отримає гідну відсіч від наших Збройних сил. Окупанти не зможуть йти парадом, земля горітиме під їхніми ногами. Таку думку висловив колишній командир батальйону «Миротворець» та екснардеп з Вінниці Андрій Тетерук в ефірі телеканалу OBOZREVATEL.

А.Тетерук припустив, що країна-агресор Росія може використовувати залізницю для переміщення військ на окупований Донбас, але можливе вторгнення буде виглядати як рух у бойових порядках.

«Безумовно, вони можуть переміщувати бронетехніку від танків до бронетранспортерів на контрольовані території і залізницею. Але якщо вони вирішать вторгнутись на територію України, то вони точно будуть рухатись в бойових порядках і точно не залізничними коліями», – зауважив військовий.

Ветеран також запевнив, що будь-які переміщення російських військ біля кордону з Україною не варто розглядати в контексті відведення, оскільки наразі йдеться про єдину тенденцію – тенденцію до збільшення особового складу армії РФ на цих територіях.

«Як людина з військовою освітою і кар’єрою, я вважаю, що те переміщення військ поблизу наших кордонів – це лише маневри для відволікання уваги. В жодному разі нам не можна схибити навіть на 1% і повірити, що Росія відводить війська», – заявив він.

В цьому контексті А.Тетерук нагадав, що до Нового року «ми говорили про 120 тисяч», наразі військовий контингент Росії на кордоні налічує близько 140 тисяч військовослужбовців, а у березні ця кількість може збільшитися до 150 тисяч.

«Кремль не відмовляється від агресії і силової компоненти зовнішньої політики. Парадом йти по нашій території вони точно не будуть. У них під ногами буде горіти земля», – попередив колишній нардеп.

Макс Мельник

22 лютого, 2022