Ексначальник поліції Вінниччини Шевцов зробив низку зізнань

Новини Вінниці / Ексначальник поліції Вінниччини Шевцов зробив низку зізнань

Колишній начальник поліції Вінниччини Антон Шевцов, якого нещодавно Верховний суд поновив на посаді очільника главку, а раніше підозрювали в держзраді, заявив, що не збирається «повертатися в Україну».

Колишній начальник поліції Вінниччини Антон Шевцов, якого нещодавно Верховний суд поновив на посаді очільника главку, а раніше підозрювали в держзраді, заявив, що не збирається «повертатися в Україну».

У коментарі «Страні» експравоохоронець заявив, що не поїде, тому що не хоче провести «залишок свого життя де-небудь у в'язниці».

«СБУ досі веде контррозвідувальну справу щодо мене: яку - невідомо. Знаю, що вони проводили ряд слідчих дій по якійсь справі. Мене чомусь прив'язували до історії з Сергієм Семочком (колишній заступник голови Служби зовнішньої розвідки, екс-керівник економічної контррозвідки СБУ - Ред.), що я нібито його завербував. Я вже майже чотири роки не живу в Україні. я тепер громадянин світу, не розголошую своє місце проживання. Якщо повернуся в Україну - мені пришиють черговий сепаратизм, і я не зможу вибратися», - повідомив Шевцов.

Раніше NaПарижі писав, що Антон Шевцов перебуває в анексованому Росією Криму, де працює в охоронній фірмі.

Не повертаючись на материкову частину України, Шевцов, все ж, вимагатиме з МВС грошову компенсацію за "вимушений прогул".

«У серпні 2020 року через одного великого функціонера в МВС запропонував рідній організації підписати мирову угоду. Я знав, що у мене 100-відсоткова юридична позиція, тому я запропонував - вони мене відновлюють, зараховують вимушений прогул, а я не вимагаю грошову компенсацію. Але вони мене послали вздовж паркану. Тому наступний етап - стягнення матеріальних засобів за вимушений прогул з рідної організації», - зазначив він.

Також він заявив, що з командою адвокатів написав заяву в ДБР про притягнення людей, які сприяли його затриманню та притягненню до кримінальної відповідальності. Цікаво лише, чи окремі нардепи з ОПЗЖ візьмуться відстоювати розслідування?..

«Спочатку в ДБР не хотіли вносити цю заяву до реєстру, але ми зобов'язали через суд це зробити. Зараз є кримінальне провадження по цьому факту, але не думаю, що це буде доведено до кінця. Хоча там 100-відсотковий склад, так як суд прийняв рішення, що СБУ щодо мене вчинили протиправні дії», - резюмував Шевцов.

Він нагадав, що виграв суд у вінницької активістки Т.Гайди та низки ЗМІ, які транслювали події із затриманням СБУ, а також заявив, що медіа-атаку на нього замовив місцевий клан.  

Видання наголошує, що Шевцов «виїхав з України» у 2019 році. Слід додати, що слова експравоохоронця мають зацікавити щонайменше слідство, адже він зізнається, що брав участь у деяких протиправних діях.

Олег Верлан

16 лютого, 2021