Чи повернеться з Криму? Суд виправдав екскерівника поліції Вінниччини Шевцова

Новини Вінниці / Чи повернеться з Криму? Суд виправдав екскерівника поліції Вінниччини Шевцова

Постановою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду задоволено позовні вимоги, визнано протиправним та скасовано наказ про звільнення Антона Шевцова з посади начальника ГУНП у Вінницькій області від 28.03.2016 року. Антона Валерійовича мають не тільки поновити на посаді, а ще й виплатити йому зарплатню за майже п’ять років. Чи повертатиметься він до Вінниці, адже шлях не простий, зважаючи, що підполковник нині проживає далеко від міста та працює у приватній силовій структурі.

Постановою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду задоволено позовні вимоги, визнано протиправним та скасовано наказ про звільнення Антона Шевцова з посади начальника ГУНП у Вінницькій області від 28.03.2016 року. Антона Валерійовича мають не тільки поновити на посаді, а ще й виплатити йому зарплатню за майже п’ять років. Чи повертатиметься він до Вінниці, адже шлях непростий, зважаючи, що підполковник нині проживає далеко від міста та працює у приватній силовій структурі.

В адвокатському об'єднанні «Лещенко, Дорошенко і партнери» у Facebook повідомили, що успішно представили інтереси Антона Шевцова, нагадавши, що розгляд справи тривав майже п’ять років.  

«З усіма судовими рішеннями по даній справі можливо ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за єдиним унікальним номером справи: 826/10404/16», - додали адвокати.

Нагадаємо, після буремної весни 2014-го у Криму колишній співробітник УБОЗу Севастополя А.Шевцов пішов служити у роти патрульної служби особливого призначення «Луганськ-1», а в 2015-ому очолив Чернігівський відділ поліції. У січні 2016 року Шевцова призначили керівником обласного главку Вінниччини, де він планував «викорінити» вплив місцевих еліт.

Вже за кілька місяців його не тільки звільнили, а й у кайданках повернули до Вінниці, аби визначити запобіжний засіб. Перед цим за дивним збігом обставин недоброзичливці відшукали відео від 9 травня 2014 року, на якому Шевцов крокує на параді в анексованому Росією Севастополі з дідусем та сином.

І всі з георгіївськими стрічками… Майже одночасно у березні 2016-го «компромат» отримали вінницькі активісти, очільник МВС Аваков і відомий столичний журналіст. «Афішування» публічної підтримки кремлівського пропагандистського заходу – саме так розцінили вчинок офіцера.

Тому, можна стверджувати, що усі ті, з ким планував боротися Шевцов, виявилися сильнішими. В Нацполіції його відсторонили від посади, він написав заяву про звільнення, як потім казав – під тиском, а в СБУ вимушені були відкрити справу за фактом держзради.

Упродовж 2 місяців проводились слідчі дії. Підозрюваного допитали 70 разів, прослухали його телефоні розмови за останні 3 роки, відстежили – коли і куди він їздив за кордон останнім часом. Зрештою справу закрили.  

Шевцов переїхав до Києва та обіцяв «відновити справедливість» через суд. До речі, вітчизняне правосуддя одразу було схильним до аргументів адвокатів екскерівника вінницького главку.

Попри те, що анкета на Шевцова зберігалася у базі «Миротворця», він вів доволі активну діяльність. Його численні дописи у Facebook стосувалися керівників держави та вінницьких правоохоронців. Його останнім публічним виступом стало інтерв’ю журналісту телеканала КРТ у серпні 2020-го.

А що далі? За інформацію джерел NaПарижі, Антон Валерійович повернувся до Криму, нині він працює у місцевій охоронній фірмі на пристойній посаді. Детальніше про це згодом.   

 

Що маємо зараз? Можна скільки завгодно звинувачувати українські суди у продажності та відсутності патріотизму, але факт залишається фактом. Тепер адвокати Шевцова вимагатимуть від держави повернення зарплатні за майже п’ять років. А це за приблизними підрахунками щонайменше понад 1,5 млн гривень. Раніше «виправданий» казав журналістам, що хоче відновлення, але не повертатиметься у крісло начальника поліції Вінниччини. А від грошей він не відмовиться.

Ігор Заіковатий

9 лютого, 2021