Екс-посадовцю, який допустив захоплення земель Міноборони, вручили підозру

Новини Вінниці / Екс-посадовцю, який допустив захоплення земель Міноборони, вручили підозру

У Вінницькій області відбулося вручення підозри екс-посадовцю державної установи через його причетність до самовільного зайняття частини земельної ділянки, яка належить до земель Міністерства оборони України.

У звіті поліції Вінницької області зазначається, що колишній начальник охорони державної установи, під час своєї служби, не забезпечив належного контролю за охороною земельних ділянок, що призвело до їхнього самовільного використання сторонніми особами. Зокрема, розглядається випадок самовільного зайняття земельної ділянки площею 7,5 гектара, де сторонні особи вирощували сільськогосподарську продукцію без дозволу та за нецільовим призначенням. Збитки, заподіяні державі через ці дії, становлять понад 400 тисяч гривень.

Наразі слідчі вручили підозру фігуранту у вчиненні злочину, передбаченого статтею 367 частиною 2 Кримінального кодексу України. У випадку визнання його винним, йому загрожує до 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

До досудового розслідування зазначеного випадку залучено спеціалізовані підрозділи СБУ та прокуратуру у сфері оборони Південного регіону. Оперативний супровід проводиться для забезпечення об’єктивного та комплексного розгляду цієї справи.

Михайло Білик

13 березня, 2024