Двоє з трьох померлих від коронавірусу за минулу добу на Вінниччині – люди середнього віку

Новини Вінниці / Двоє з трьох померлих від коронавірусу за минулу добу на Вінниччині – люди середнього віку

За останніми даними, оприлюдненими на сайті Вінницької ОДА ранком 29 липня, за минулу добу в лікарнях області померло троє хворих на COVID-19. Двое з них – люди працездатного середнього віку.

За останніми даними, оприлюдненими на сайті Вінницької ОДА ранком 29 липня, за минулу добу в лікарнях області померло троє хворих на COVID-19. Двое з них – люди працездатного середнього віку.

Вже не вперше «ранкові» дані Системи моніторингу поширення коронавірусу РНБО не збігаються з інформацією Вінницької ОДА та обласного лабораторного центру. І суттєво. Мабуть, коли до 9.00 «цифри» передають» до Києва, користуються застарілими відомостями, а потім оновлюють… Будемо вважати, що на місцевих офіційних ресурсах найсвіжіша інформацію.

Отже, згідно з нею, за минулу добу коронавірус вперше виявлено у – 29 жителів області. У Вінниці 18 нових випадків, у Бершадському,  Жмеринському і Немирівському районах — по 2, у  Тростянецькому, Крижопільському, Томашпільському і Тульчинському районах, а також Ладиджині — по 1.

Одужали 1994 особи, у т.ч. 173 дитини. На сьогодні хворіє 617 осіб, у т.ч. 54 дитини.

На стаціонарі пребуває 114 осіб, у т.ч. 1 дитина, у лікарнях з підозрою – 123 особи, у т.ч. 20 дітей.

Наразі вже зареєстровано 50 летальних випадків, за останню добу померло три людини.

Жінка 53 років, жителька с.Флорино Бершадського району, померла в Тростянецькій ЦРЛ. Діагноз: COVID-19. Двобічна полісегментарна пневмонія, 4 клін.група, респіраторний дистрессиндром. Мієлоідна хвороба, стан після хіміотерапії (21.07.20). ПЛР позитивний. 27 липня вона доставлена в реанімаційне відділення Тростянецької бригадою ЕМД. Померла 28 липня.

74-річний житель м. Могилів-Подільський поступив в місцеву ОЛІЛ 4 липня з приводу СОVID. В нього діагностовано також: двобічна полісегментарна пневмонія, респіраторний дестрес синдром, стан після аорто коронарного шунтування (2019 р), ішемічна хвороба серця, серцева недостатність 2 А, гіпертонічна хвороба 3. Постійно був залежний від кисню. Помер 28-го.

52-річна жителька Томашпільського району поступила у Вінницьку ЦРЛ 19 липня з приводу covid. В неї також негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія, респіраторний дестрес синдром, важка форма інсулінозалежного цукрового діабету, декомпенсований, виражений кетоацидоз. 20 липня переведена в реанімаційне відділення. Враховуючи важку супутню патологію 28 липня констатована смерть.

Щодо захворюваності серед медиків, то одужало – 355 людей, а хворіє – 94. За останню добу захворіли 3 медичних працівники.