Двоє уродженців Вінниччини потрапили до рейтингу «Політик року»

Новини Вінниці / Двоє уродженців Вінниччини потрапили до рейтингу «Політик року»

Колишній і нинішній прем’єр-міністри Володимир Гройсман і Олексій Гончарук, які є уродженцями Вінниччини, потрапили до ТОП-15 політиків року за версії Соціологічної групи «Рейтинг». Правда, лише один з них регулярно ототожнює себе з Вінницею, а другий намагається не пригадувати, що народився у Жмеринці.

Колишній і нинішній прем’єр-міністри Володимир Гройсман і Олексій Гончарук, які є уродженцями Вінниччини, потрапили до ТОП-15 політиків року за версією Соціологічної групи «Рейтинг». Правда, лише один з них регулярно ототожнює себе з Вінницею, а другий намагається не пригадувати, що народився у Жмеринці.

З 13-го по 17 грудня соціологи опитали українців на предмет того, кого вони вважають політиком року. Передбачувано переміг чинний президент Володимир Зеленський. На нього вказали 47% опитаних.

На другому місці лідер проросійської ОПЗЖ Юрій Бойко (10%), третій - спікер ВР і соратник Зеленського Дмитро Разумков (9%). Лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко «політиком року» назвали 8% респондентів, п’ятого президента Петра Порошенка – 7%, а одного з очільників ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука – 6%.

По 5% - у лідера «Голосу» Святослава Вакарчука, колишнього прем’єра та голови «УСГ» Володимира Гройсмана та колишнього політв’язня, режисера Олега Сенцова.

По 4% - у лідера Радикальної партії Олега Ляшка, одного з очільників ОПЗЖ Вадима Рабиновича, чинного прем’єра Олексія Гончарука, бізнесмена, власника СКМ Ріната Ахметова, голови Офісу президента Андрія Богдана, очільника «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка.

По 3% - у лідера «Сили і честі» Ігоря Смешка, бізнесмена, співвласника Групи Приват Ігоря Коломойського, лідера партії «Наші» Євгенія Мураєва, очільника МВС Арсена Авакова, генпрокурора Руслана Рябошапки.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок отримав 2%-у підтримку, а бізнесмен Віктор Пінчук – 1% голосів.