Два цукрових заводи Вінниччини виготовили 16% українського цукру

Новини Вінниці / Два цукрових заводи Вінниччини виготовили 16% українського цукру

На Вінниччині у сезоні цукроваріння 2018/2019 років виготовлено 424 тисячі тонн цукру. Як розповів NaПарижі директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук, фактично кожен четвертий кілограм українського цукру вироблений у Вінницькій області.

На Вінниччині у сезоні цукроваріння 2018/2019 років виготовлено 424 тисячі тонн цукру. Як розповів NaПарижі директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук, фактично кожен четвертий кілограм українського цукру вироблений у Вінницькій області.

«У виробничому сезоні працювало 6 цукрових заводів, якими було прийнято 3 млн. 283 тисяч тонн цукрових буряків. Два підприємства завершили роботу лише у лютому. Загалом було виготовлено 424 тисячі тонн цукру, це найбільше в країні. Більше того, Гайсинський і Крижопіьський заводи виготовили 16 % від загальної кількості виробництва цукру в Україні. Останній, наприклад, встановив своєрідний рекорд – за сезон виробив майже 172 тисячі тонн «солодкого піску». Це найбільше серед всіх підприємств держави», - уточнив Микола Ткачук.

За попередніми планами, які надали аграрії в департамент, цьогоріч площі посівів цукрових буряків не буде зменшено. Вони дорівнюватимуть минулорічним.