Два сьогоднішні фейки: «не читайте до обіду радянських газет»

Новини Вінниці / Два сьогоднішні фейки: «не читайте до обіду радянських газет»

Росія не полишає спроб перехватити ініціативу в інформаційній війні, використовуючи саме фейки. Іншої зброї немає. До того ж, в РФ вміють створювати їх «бездоганно» та на будь-який смак. Сьогодні, 28 березня в Україні спростували два «свіжих».

Повідомлення про нібито отруєння нардепа та члена української переговорної групи Рустема Умєрова почали з'являтися у мережі у березні. Російські журналісти заявляли, що нардепа отруїли в Києві.

Політик у Facebook спростував це, зазначивши, що відчуває себе задовільно..

«Коментуючи наперед посилання сумнівних "змі": Зі мною все гаразд. «Не читайте до обеда советских газет». Будь ласка, не довіряйте неперевіреним джерелам інформації. Інформаційна війна у нас так само активно продовжується», - написа Умєров.

Далі – пожежа у Чорнобильській зоні. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій відреагували на повідомлення щодо масштабних пожеж поблизу ЧАЕС. Там заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

«Станом на 7:57 28 березня, відповідно до даних супутникових знімків викидів тепла та їх потужностей, пожежі та загоряння в Зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення відсутні. Будь ласка, не поширюйте не перевірену інформацію та слідуйте за повідомленнями лише в офіційних джерелах!» - йдеться в повідомленні прес-центру МВС..

Олег Верлан

28 березня, 2022