Дозволили слабоалкогольні напої. У передмісті Вінниці п’яний почав стріляти поблизу магазину

Новини Вінниці / Дозволили слабоалкогольні напої. У передмісті Вінниці п’яний почав стріляти поблизу магазину

Лише кілька днів минуло як у Вінницькій області дозволили продаж слабоалкогольної продукції, а поліція вже затримала нетверезого чоловіка, який влаштував стрільбу поблизу магазину.

Як повідомляють у Вінницькому райуправлінні поліції, за минулу добу до територіальних підрозділів поліції м. Вінниці за порушення публічної безпеки доставлено 33 правопорушники, 25 з них знаходились в стані алкогольного сп’яніння. На них поліцейські склали адміністративні протоколи.

«З метою забезпечення правопорядку під час дії воєнного стану на Вінниччині обмежений продаж алкогольних напоїв. Це пов’язано, у першу чергу, з тим, що під впливом алкоголю людина може стати агресивною, не стримувати себе в поведінці, провокувати конфліктні ситуації та призвести до вчинення правопорушень», - йдеться у повідомленні.

Так, 23 березня до поліції надійшло повідомлення, що поблизу магазина в с. Вінницькі Хутори нетверезий озброєний чоловік здійснив постріл вгору. У затриманого поліцейські вилучили пневматичний револьвер.

На 38-річного правопорушника складені адмінпротоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та ч.1 ст. 178 КУпАП (розпиття алкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді), а також вручена повістка у військкомат. За вчинення таких правопорушень передбачений штраф в розмірі до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Макс Мельник

24 березня, 2022