«Доприписувались»: у Путіна нарахували, що у кожному «районі скупчення ЗСУ» було по одному військовому, а знищили літаків більше, ніж було на 24 лютого

Новини Вінниці / «Доприписувались»: у Путіна нарахували, що у кожному «районі скупчення ЗСУ» було по одному військовому, а знищили літаків більше, ніж було на 24 лютого

Журналісти-розслідувачі порахували, що, згідно зі звітами російського Міноборони, окупанти знищили 39 тисяч «районів скупчення живої сили та техніки» та «опорних пунктів» українських військ, тим самим нібито вбивши 40 тисяч військових ЗСУ.

Дослідження виконав «Проект».

Розслідувачі проаналізували майже 200 брифінгів Міноборони РФ і виявили багато неточностей та відвертої брехні. Або банальних приписок…

Журналісти звернули увагу на загадковий термін зі словника Міноборони Росії – «скупчення живої сили та техніки». Прессекретар військового відомства Ігор Конашенков постійно його використовує, але наразі немає точного визначення, що це. Саме він публічно заявив про те, що «за перші сто днів» війни Росія нібито знищила в Україні 39 тисяч «районів скупчення живої сили та техніки» та «опорних пунктів українських військ».

Як вийшла така велика цифра, не зовсім зрозуміло, адже сума всіх окремо названих видів знищеної військової техніки до такої кількості явно не дотягує.

 

Але найцікавіше — співвідношення людських втрат до втрат у техніці. Якщо розділити «кількість убитих» – 40 тис осіб (за повідомленнями МО РФ на 4 червня) українців на число «районів скупчення» – 39,8 тис (за повідомленнями МО РФ на 4 червня), вийде, що в кожному загинула в середньому 1 людина». Мабуть, там найкращі «приписувачі» у світі.

Далі. Видання «Проект» з'ясувало, що російська армія «знищила» більше літаків, танків, бронемашин та безпілотників, ніж могло бути в України навіть з урахуванням постачання з інших країн, а саме:

 

Так, коментарі зайві. Тому, звісно, у терміновий побіг зі Зміїного у Москві називають «кроком доброї волі».

Олег Верлан

30 червня, 2022